MOD-Väskinde-Stenkyrka-Gothem

Vem är du? Jo, jag menar VEM är du? Just du? Konfatiden är en chans att lära känna inte bara andra, utan även sig själv. Din egen berättelse är viktig!

Kom och prov-tro!
Tisdag den 25 augusti i Väskinde kyrka kl 18.30-21.00,
föräldrarna välkomna kl 20.30 för information.

Vi spanar in kyrkan och varandra, testar vad konfirmation kan vara.

Under konfirmandåret pratar vi om livet, universum och allting däremellan. Hur vill du vara som människa? Vad är kul, vad är jobbigt? Du får fundera över hur det är att vara kristen, om tro och liv, om sorg och glädje. Du får våga vända och vrida på dina tankar. Du får med dig kunskaper som kommer att hjälpa dig resten av livet, i möten med nya människor och kulturer. Vi träffas ungefär två gånger i månaden, ofta på söndagarna men ibland någon eftermiddag efter skolan. Då är det lektion/pass - som inte alls liknar något i skolan - och ibland gudstjänst. Vi är ett helt gäng ledare; ungdomar som konfirmerades för något år sen och vuxna.
På sportlovet åker vi till norrut på skidresa tillsammans med ungdomsgruppen.

MOD-konfa passar dig som är nyfiken på människor och dig själv. Du blir en viktig pusselbit i gruppen, med det du funderar på och har erfarenhet av.
Konfirmation handlar om dig - det finns inga prov, men du får möjligheten att få med dig saker som du kan ha nytta av resten av ditt liv.

Så vem är DU? Vem vill DU vara? Är du med?

Vuxna ledare: Martina Åkeson Wollbo (präst), Peter Arkell (präst), Juana Baumann (diakon), Renée Strage Nylander (pedagog), Görel Robsarve Malmros (pedagog)

TRÄFFAS:
2-3 gånger i månaden, oftast söndag eftermiddag, men ibland en kväll efter skolan. En övernattning 4/9, läger 14-15/11 samt sportlovsresa till Järvsö.
Troligtvis jobbar vi med två grupper med ca 25 i varje. En vanlig söndag kommer tidiga gruppen kl 14-17 och sena 16-19. Man möts en timme i mitten, då blir det ofta en gudstjänst tillsammans. Ibland är vi allihopa, eller uppdelade i fyra grupper. På första träffen är du med och berättar vilken grupp du vill vara med i.

Vi vet att man kan missa nån gång när famor fyller jämt eller det är fastlandsturnering, men boka redan nu in 27/9, 1/10 (kväll), 18/10, 1/11, 26/11 (kväll), 2/12 (kväll), 8/12 (kväll), 13/12 Lucia - och så övernattningarna ovan.

Konfirmation blir 8-9 maj 2021.

kontakt

Görel Robsarve Malmros, pedagog, Tel: 072-709 27 40 E-post: gorel.robsarve.malmros@svenskakyrkan.se
Snapchat: konfangp
Instagram: konfangp