Medmänniska sökes

Varje måndag klockan 18.00-20.00 får Förvaret på Sagåsens flyktingboende besök av representanter från Svenska kyrkan, Röda Korset, Caritas och Amnesty med flera. Vill du vara med?

Att vara medmänniska på förvaret.

På Migrationsverkets förvar vid Sagåsens flyktingboende i Kållered sitter män och kvinnor som väntar på utvisning av olika anledningar. Några har sökt och vägrats asyl, några har vistats olagligt i Sverige eller kommit hit utan nödvändigt visum.

Gemensamt för nästan alla är att deras öde inte ligger i deras egna händer och att de befinner sig långt ifrån familj, släkt och vänner.

En kontakt med omvärlden.

Varje måndag klockan 18.00-20.00 får Förvaret vid Sagåsens flyktingboende besök av representanter från Svenska kyrkan, Röda Korset, Caritas och Amnesty med flera.

Vi som ingår i besöksgruppen lyssnar, samtalar, spelar pingis och fikar tillsammans med de som befinner sig på förvaret. Vårt uppdrag från Svenska kyrkan är enbart socialt och humant, då det finns andra instanser som bidrar med juridisk hjälp och rådgivning.

Men det är inte desto mindre viktigt, eftersom vi många gånger är deras enda kontakt med omvärlden. Efter varje besök samlas vi utanför förvaret och sammanfattar kvällen.

Om besöksgruppen

•Du väljer själv vilka måndagar du vill delta.
•Du är alltid tillsammans med minst en till ur besöksgruppen.
•Du måste genomgå en utbildning hos Röda Korset för att bli antagen.
•Du får ersättning för eventuella transportkostnader.
•Du får stöd inom gruppen.
•Du måste skriva under ett sekretessavtal.

Utbildningen ordnas i samverkan med Göteborgs stift.

Är du intresserad?

Ta kontakt med diakon Christine som hjälper dig vidare för att få utbildning och mer information.

Christine Ahrendt

Diakon - Kållered