Det händer i Lundby församlingshem

Barnrytmik, körer, ungdomshäng och Mat & Prat. Det händer mycket i Lundby församlingshem!

Samling kring Bibeln i Lundby nya kyrka

Här träffas vi för att tillsammans samtala om texterna i bibeln. Du är välkommen oavsett förkunskaper, vi kan alla bidra.

Alphagrupp - introduktionskurs i kristen tro

Är du 18–65 år och nyfiken på att veta mer om kristen tro? Välkommen att vara med i en Alphagrupp i Lundby församlingshem.

Bibelstudium i Lundby nya kyrka

Förstår du vad du läser? Välkommen till bibelstudium i Lundby nya kyrka. Här läser vi Bibeln och samtalar om Bibelns berättelser, särskilt fokus är på den kommande söndagens texter.

Verksamhet i Lundby församlingshem:

Rytmik i Lundby församlingshem

Rytmik för barn i åldern 0-6 år. Vi håller till nära Eriksberg och Kyrkbytorget.

Kör på språng

Kör för barn i förskoleklass-årskurs 1 som inte sjungit i kör förut. En lekfull och utvecklande kör med sånger i alla genrer, rytmik och dans. Vi håller till i församlingshemmet bredvid Lundby gamla kyrka.

Kör på gång

Kör på tå

För barn i åk 2-3. En sprudlande, stor barnkör med alla sorters röster och genrer, rytmik och dans. Vi håller till i församlingshemmet bredvid Lundby gamla kyrka.

Kör på fötter

För barn och ungdomar åk 4-6. En kör som utmanar dig att växa vidare i musiken och röstutvecklingen. Stämsång, scenisk träning, metrikövningar, danssteg, soloinsatser och massor av fniss! Vi håller till i församlingshemmet bredvid Lundby gamla kyrka.

Ungdomsgruppen

Vi håller till i Lundby församlingshem nära Lundby gamla kyrka och vi gör en massa olika saker tillsammans. Framförallt har vi roligt ihop!

18+ med filmklubben

Vi spelar spel, har diskussionskvällar och umgås. Ibland ser vi på film ihop. För dig som är över 18 år. Tisdagar under terminerna klockan 19.00–21.00 i Lundby församlingshem, nära Lundby gamla kyrka.

Färg & Fantasi

Gruppen för dig som vill utforska ditt bildskapande. Vi träffas varje vecka i Lundby församlingshem vid Lundby gamla kyrka.

Det händer i Lundby nya kyrka

Kyrkan är full av liv och rörelse. Vill du lära dig spela orgel, sjunga i kör, fika eller handla second hand?

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.