Konserter och musikgudstjänster

Körer, orkestrar, svenska och internationella musiker – utbudet är blandat och tillfällena är många. Kolla in församlingens musikprogram.

Konserter i advents- och juletid 2019

Onsdag 27 november kl. 19, Luleå domkyrka:
Anna-Lottas jul. Julkonsert med Anna-Lotta Larsson. Entréavgift. (Extern arrangör). Biljetter via www.nortic.se

Fredag 29 november kl. 19, Luleå domkyrka:
En jul i gemenskap. Cajsa-Stina Åkerström. Entréavgift. (Extern arrangör). Biljetter via: www.nortic.se

Lördag 30 november kl. 18, Luleå domkyrka:
Adventsvesper med Motettkören och Luleå domkyrkas vokalensemble. Lars Nilsson, orgel. Dirigent: Samuel Lind.

Söndag 1 december kl. 15, Mjölkuddskyrkan:
Bereden väg. Stämningsfull gospelkonsert på 1:a advent. Schola Gospel under ledning av Ida Bo-Sturesdotter Eriksson. Präst: Sarah Lantz.

Torsdag 5 december kl. 19, Luleå domkyrka:
Det är en ros utsprungen. Julkonsert med Musikhögskolans kammarkör. Dirigent: Erik Westberg.

Söndag 8 december kl. 16 och kl. 18, Luleå domkyrka:
Julton. För 49:e året i rad äger evenemanget Julton rum i Luleå Domkyrka. Som vanligt medverkar Hemvärnets Musikkår, dessutom körerna LAVA, Lyran, Åkerbäret, Snapsakademien, Embla och givetvis Luleå-Gammelstads Manskör. Insläpp tidigast 30 minuter innan föreställningens början. Välkommen! Samarr. Norrbottens körsångarförbund, Kulturens.

Onsdag 11 december kl. 19, Mjölkuddskyrkan:
Julkonsert med Qvinnokören Lapponica. Fri entré. Insamling till Operation Smile. Julbetraktelse: Sarah Lantz, präst. Arrangeras i samarbete med Qvinnokören Lapponica.

Lördag 14 december kl. 18, Luleå domkyrka:
A Winter Song. Arctic Light firar 15 år med en Jubileumskonsert i vintertid. Kören Arctic Light med musiker. Luleå domkyrkas barn- och ungdomskörer. Dirigent: Susanna Lindmark. Musik av: Kim André Arnesen, Susanna Lindmark, Karin Rehnqvist, med flera.

Söndag 15 december kl. 16, Örnäsets kyrka:
Det strålar en stjärna  – vackra, fina, stämningsfulla och härliga julsånger med Cantiamokören. Dirigent: Marina Svensson. Fri entré.

Söndag 15 december kl. 18, Luleå domkyrka:
Saint-Saëns Juloratorium. Domkyrkokören, orkester och solister. Dirigent: Samuel Lind.

Onsdag 18 december kl. 19, Örnäsets kyrka:
Adventskonsert med Luleå Kammarkör. Dirigent: Monica Wasberg. Inträde: 150 kronor.

Onsdag 25 december kl. 18, Luleå domkyrka:
Juldagskonsert. Domkyrkoorganist Markus Warghs musikaliska jul är full av stämning och kontraster. Upplev Noacks Tomtarnas vaktparad och improvisationer över kända julsånger framförda med glöd, känsla och precision vid orgeln. Organisten visas på storbildsskärm längst fram i kyrkan.

Torsdag 26 december kl. 15, Luleå domkyrka:
En julsaga. Luleå domkyrkas vokalensemble sjunger engelska carols, varvat med att Anna Krigsman läser ur Charles Dickens En julsaga. Anders Ingri, orgel. Under ledning av Samuel Lind.

Medarrangör: Sensus. Fri entré om inget annat anges.