Konserter och musikgudstjänster

Körer, orkestrar, svenska och internationella musiker – utbudet är blandat och tillfällena är många. Kolla in församlingens musikprogram.

Konserter vårterminen 2019

Söndag 12 maj kl. 18, Luleå domkyrka:
Sommarns dörr står nu på glänt. Vårkonsert med Domkyrkokören och barnkören Diskanten. Samuel Lind, dirigent.

Söndag 19 maj kl. 18, Luleå domkyrka:
Vårliga sånger med Luleå domkyrkas ungdomskör, under ledning av Monica Wasberg.

Lördag 25 maj kl 19.30, Luleå domkyrka:
Konsert med kören The Joyful Company of Singers från London. Fri entré.

Söndag 26 maj kl. 16, Örnäsets kyrka. Musikgudstjänst:

Söndag 26 maj kl. 18, Luleå domkyrka:
Markus Wargh ger orgelkonsert.

Söndag 2 juni kl. 18, Luleå domkyrka:
Försommarkonsert med Luleå domkyrkas vokalensemble under ledning av Monica Wasberg.

Tisdag 4 juni kl. 19, Mjölkuddskyrkan:
Gospelkonsert med andakt. Präst: Sarah Lantz. Musiker: Ida Bo-Sturesdotter Eriksson. Kören Schola Gospel, samt Johan Englund, trummor och Petter Olofsson, bas. Fri entré.

Söndag 16 juni kl. 19, Luleå domkyrka:
Sveriges ungdomskör – ungdomslandslaget i körsång – under ledning av Norrbottens körprofessor Erik Westberg.

Med reservation för eventuella ändringar.

Medarrangör: Sensus. Fri entré om inget annat anges.

Musikgudstjänst

Söndag 26 maj kl. 16, Örnäsets kyrka:
Tangomässa - från kulturkrock till kulturkram. Upplev en tangomässa, med musik, dans och andakt. Tangomässan är en nattvardsgudstjänst med latinamerikansk musik och rytm. Medverkande: Cantiamokören, Ensemble Yamandu, tangokvintett, Arnold Rodriguez, piano, Catrin Söderman och Erik Nilsson, tangodansare, Marina Svensson, dirigent och Boel Paulin, präst.

Konserter höstterminen 2019

Söndag 15 september kl. 16, Örnäsets kyrka:
Ryska och svenska operaarior och romanser. Carina Stenberg, sång, Marina Svensson, piano. Fri entré.

Söndag 13 oktober kl. 16, Örnäsets kyrka:
Guds lov och livets njutning - orgelhälsningar från Wien. Musik av Bach, Mozart, Franz Schmidt, Johann Strauss, Peter Planyavsky, Katharina Hieke, Wien. Fri entré.

Söndag 24 november kl. 16, Örnäsets kyrka:
Musikaliskt möte. Psalmer och visor. Rainer Lind, sång och piano, Jerry Winblad von Walter, flöjt/saxofon. Fri entré.

Söndag 15 december kl. 16, Örnäsets kyrka:
Julkonsert med Örnäsets kyrkas körer. Fri entré.

Medarrangör: Sensus. Fri entré om inget annat anges.