Konserter och musikgudstjänster

Körer, orkestrar, svenska och internationella musiker – utbudet är blandat och tillfällena är många. Kolla in församlingens musikprogram.

Konserter höstterminen 2019

Söndag 1 september kl. 18, Luleå domkyrka:
Orgelkonsert med James D. Hicks, USA.

Söndag 15 september kl. 16, Örnäsets kyrka:
OBS. Denna konsert är inställd 15/9 och framflyttad till 19 oktober: Ryska och svenska operaarior och romanser. Carina Stenberg, sång, Marina Svensson, piano. Fri entré.

Söndag 13 oktober kl. 16, Örnäsets kyrka:
Guds lov och livets njutning - orgelhälsningar från Wien. Musik av Bach, Mozart, Franz Schmidt, Johann Strauss, Peter Planyavsky, Katharina Hieke, Wien. Fri entré.

Lördag 19 oktober kl. 17, Örnäsets kyrka:

Lördag 26 oktober kl. 18, Luleå domkyrka:
Konsert med Erik Westbergs vokalensemble och Markus Wargh, orgel. Dirigent: Erik Westberg.

Lördag 2 november kl. 18, Luleå domkyrka:
Minneskonsert med Luleå domkyrkas vokalensemble under ledning av Samuel Lind.

Söndag 24 november kl. 16, Örnäsets kyrka:
Musikaliskt möte. Psalmer och visor. Rainer Lind, sång och piano, Jerry Winblad von Walter, flöjt/saxofon. Fri entré.

Söndag 24 november kl. 18, Luleå domkyrka:
Orgelkonsert med Markus Wargh.

Lördag 30 november kl. 18, Luleå domkyrka:
Adventsvesper med Motettkören och Luleå domkyrkas vokalensemble under ledning av Samuel Lind.

Söndag 15 december kl. 18, Luleå domkyrka:
Julkonsert med Domkyrkokören under ledning av Samuel Lind.

Söndag 15 december kl. 16, Örnäsets kyrka:
Julkonsert med Örnäsets kyrkas körer. Fri entré.

Torsdag 26 december kl. 15, Luleå domkyrka:
A Christmas Carol framförs av Luleå domkyrkas vokalensemble under ledning av Samuel Lind.

Medarrangör: Sensus. Fri entré om inget annat anges.