Ungdom

I Luleå domkyrkoförsamling har vi verksamhet för dig som är ung. På olika sätt vill vi möta dig där du står just nu och, om du vill, vandra en bit på vägen tillsammans med dig. Vi välkomnar dig till våra kyrkor och den verksamhet vi har i dem. Vi arbetar även utåt och vill vara en resurs för de skolor som finns inom församlingens gränser.

Höstterminen 2019

KUL

Varje fredag mellan 19-22, ungdomsprogram i samverkan mellan Luleå domkyrkoförsamling,  EFS och Missionskyrkan. Vi kallar oss KUL= Kyrkans Unga Luleå. Detaljerat program för hösten kommer att finnas här på hemsidan.
Följ KUL på insta! kulkyrkansunga

Ungdomsgudstjänster i domkyrkan

Vissa fredagskvällar är det ungdomsgudstjänst i domkyrkan. Följ oss på facebook för att inte missa något. www.facebook.com/luleadomkyrko
Här under Program kan du också se när det är ungdomsgudstjänst.

Konfirmation för dig i årskurs 8

Nyfiken på Gud och livet? Passa på att kolla in vad konfirmation är. Läs mer på www.svenskakyrkan.se/lulea/konfa

Internationella gruppen

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv! Vill du engagera dig lokalt och bland annat jobba med insamlingar till Act Svenska kyrkan? Ta kontakt med Internationella gruppens samordnare i Luleå domkyrkoförsamling: Susanne Palo, 0920- 26 48 28.

Samtal & stöd

Skolkyrkopedagoger finns tillgängliga för personal och elever i Luleå gymnasieby.
Sara Olsson, 0920-26 48 46
Camilla Rönnbäck, 0920-26 48 30

Samtalsgrupp om sorg - för unga

Läs här om samtalsgrupp om sorg för unga.

Tillsammansgrupper

Många barn växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. Dessa barn kan bli stärkta av att få träffa andra som befinner sig i samma situation. Luleå kommun och Svenska kyrkan erbjuder Tillsammansgrupper för barn och ungdomar som lever i familjer där det finns eller har funnits missbruk. Information och anmälan: Anna-Stina Lind, diakoniassistent, 0920-26 48 53 eller se: www.lulea.se

Kyrkan på Campus LTU

Kyrkan på Campus LTU finns till för alla, både studenter och personal. Till oss kan du vända dig oavsett religion, livsåskådning eller tro.

Kyrka och skola, åk 7-9

Luleå domkyrkoförsamling samarbetar med skolorna inom församlingens gränser. Det kan handla om allt från korridorsnärvaro till att komma och hålla i en lektion om etik, relationer eller något annat. Om ni vill att vi ska komma på besök är ni välkomna att höra av er till oss. Kontakt:

Mjölkudden/Tuna: Sofia Marklund-Ehlin, 0920- 26 49 35.

Centrum: Ulrika Asp, 0920-26 48 81.

Hertsön: Bodil Edenhagen, 0920-26 49 13.

Örnäset: Anna Hoffer Alatalo, 0920-26 49 06.