Vänskapsband.
Foto: Malin Wrigstad/IKON

Ungdom

I Luleå domkyrkoförsamling har vi verksamhet för dig som är ung. På olika sätt vill vi möta dig där du står just nu och, om du vill, vandra en bit på vägen tillsammans med dig. Vi välkomnar dig till våra kyrkor och den verksamhet vi har i dem. Vi arbetar även utåt och vill vara en resurs för de skolor som finns inom församlingens gränser.

Höstterminen 2020

KUL

Ungdomsprogram i samverkan mellan Luleå domkyrkoförsamling, EFS och Missionskyrkan. Vi kallar oss KUL= Kyrkans Unga Luleå.
Höststart 4 september.
Följ KUL på insta! #kulkyrkansunga
Följ även gärna Luleå domkyrkoförsamling på facebook för att inte missa något. www.facebook.com/luleadomkyrko

Fredagsgudstjänster i domkyrkan

Minst en fredagskväll i månaden, från 4 september till 11 december, är det gudstjänst i Luleå domkyrka där KUL, Kyrkans Unga Luleå, medverkar. Det blir mycket musik, lovsång och möjlighet till ljuständing, samt nattvard. Kyrkan är öppen från kl. 19, gudstjänst kl. 20.
Teman för höstens gudstjänster:
4/9 Medmänsklighet
18/9 Vi
2/10 Änglar
16/10 Tacksam
13/11 Ljus
27/11 Ladda om
11/12 Gåvan
Här hittar du det aktuella gudstjänstprogrammet i Luleå domkyrkoförsamling.

Konfirmation för dig i årskurs 8

Nyfiken på Gud och livet? Passa på att kolla in vad konfirmation är. Läs mer på www.svenskakyrkan.se/lulea/konfa

Internationella gruppen

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv! Vill du engagera dig lokalt och bland annat jobba med insamlingar till Act Svenska kyrkan? Ta kontakt med Internationella gruppens samordnare i Luleå domkyrkoförsamling: Susanne Palo, 0920- 26 48 28.

Samtal & stöd

Skolkyrkopedagoger finns tillgängliga för personal och elever i Luleå gymnasieby.
Sara Olsson, 0920-26 48 46
Camilla Rönnbäck, 0920-26 48 30

Samtalsgrupp om sorg - för unga

Läs här om samtalsgrupp om sorg för unga.

Universitetskyrkan Luleå

Universitetskyrkan Luleå finns till för alla, både studenter och personal. Till oss kan du vända dig oavsett religion, livsåskådning eller tro.

Kyrka och skola, åk 7-9

Luleå domkyrkoförsamling samarbetar med skolorna inom församlingens gränser. Det kan handla om allt från korridorsnärvaro till att komma och hålla i en lektion om etik, relationer eller något annat. Om ni vill att vi ska komma på besök är ni välkomna att höra av er till oss. Kontakt:

Mjölkudden/Tuna: Sofia Marklund-Ehlin, 0920- 26 49 35.

Centrum: Ulrika Asp, 0920-26 48 81.

Hertsön: Bodil Edenhagen, 0920-26 49 13.

Örnäset: Karin Belinki Jonsson, 0920-26 48 75 och David Forssander, 0920-26 49 03.