Vänskapsband.
Foto: Malin Wrigstad/IKON

Ungdom

I Luleå domkyrkoförsamling har vi verksamhet för dig som är ung. På olika sätt vill vi möta dig där du står just nu och, om du vill, vandra en bit på vägen tillsammans med dig. Vi välkomnar dig till våra kyrkor och den verksamhet vi har i dem. Vi arbetar även utåt och vill vara en resurs för de skolor som finns inom församlingens gränser.

Vårterminen 2021

KUL

Ungdomsprogram i samverkan mellan Luleå domkyrkoförsamling, EFS och Nederluleå församling. Vi kallar oss KUL= Kyrkans Unga Luleå.
Fram till påsk 2021 kommer vi att varva Zoom-möten med digitala gudstjänster. Vårens första Zoom möte blir 22 januari. Våra Zoom-möten sker i samarbete med Sensus
Följ KUL på insta! #kulkyrkansunga för information om vad som händer.
Följ även gärna Luleå domkyrkoförsamling på facebook för att inte missa något. www.facebook.com/luleadomkyrko

Fredagsgudstjänster

De vanliga fredagsgudstjänsterna i domkyrkan utgår under våren 2021. Istället blir det  digital gudstjänst live eller förinspelat jämna veckor, fredagskväll kl. 20.00 åtminstone fram till påsk. Kika in på svenskakyrkan.se/luleadomkyrko/digitalt
Terminens första gudstjänst sänds fredag 29 januari kl. 20.

Konfirmation för dig i årskurs 8

Nyfiken på Gud och livet? Passa på att kolla in vad konfirmation är. Läs mer på www.svenskakyrkan.se/lulea/konfa

Internationella gruppen

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv! Vill du engagera dig lokalt och bland annat jobba med insamlingar till Act Svenska kyrkan? Ta kontakt med Internationella gruppens samordnare i Luleå domkyrkoförsamling: Susanne Palo, 0920- 26 48 28.

Samtal & stöd

Skolkyrkopedagoger finns tillgängliga för personal och elever i Luleå gymnasieby.
Sara Olsson, 0920-26 48 46
Camilla Rönnbäck, 0920-26 48 30

Samtalsgrupp om sorg - för unga

Läs här om samtalsgrupp om sorg för unga.

Universitetskyrkan Luleå

Universitetskyrkan Luleå finns till för alla, både studenter och personal. Till oss kan du vända dig oavsett religion, livsåskådning eller tro.

Kyrka och skola, åk 7-9

Luleå domkyrkoförsamling samarbetar med skolorna inom församlingens gränser. Det kan handla om allt från korridorsnärvaro till att komma och hålla i en lektion om etik, relationer eller något annat. Om ni vill att vi ska komma på besök är ni välkomna att höra av er till oss. Kontakt:

Mjölkudden/Tuna: Sofia Marklund-Ehlin, 0920- 26 49 35.

Centrum: Ulrika Asp, 0920-26 48 81.

Hertsön: Bodil Edenhagen, 0920-26 49 13.

Örnäset: Karin Belinki Jonsson, 0920-26 48 75 och David Forssander, 0920-26 49 03.

Skolarbetet gör uppehåll 12/11-31/12 på grund av pandemin.