Unga som kopplar av
Foto: Alex Giacomini/IKON

Ungdom

I Luleå domkyrkoförsamling har vi verksamhet för dig som är ung. På olika sätt vill vi möta dig där du står just nu och, om du vill, vandra en bit på vägen tillsammans med dig. Vi välkomnar dig till våra kyrkor och den verksamhet vi har i dem. Vi arbetar även utåt och vill vara en resurs för de skolor som finns inom församlingens gränser.

Konfirmation 2022/2023

Nedan finns konfa-alternativ som du kan välja bland. Är du intresserad av vandring, segling, idrott, musik, media, gaming eller kropp och själ så hittar du ett läger som passar dig. Vi kan även erbjuda sverigefinsk konfirmandläsning med konfirmation på sommaren 2023. Börjar du åttan i höst får du en inbjudan i din brevlåda i september. Anmäl dig här på webben senast 30 september.

Ungdomar

Fredagsgudstjänster i domkyrkan

KUL - Kyrkans Unga Luleå, medverkar. Sång, musik och bön!

När livet utmanar - ny digital samtalsgrupp för unga

Att stärka ungas psykiska, mentala och existentiella hälsa är målet med vår samtalsgrupp för unga. Här möts vi på Teams och delar med oss av det som är bra, och dåligt, i livet. Läs vad pedagogerna Camilla Rönnbäck och Karin Belinki Jonsson berättar om den efterfrågade samtalsgruppen När livet utmanar.

Internationella gruppen

"Vi vill göra världen till en bättre plats och vi börjar i det lilla." säger Anna Wallström när hon beskriver Internationella gruppen som hon är med i.

En grupp ungdomar håller om varandra i en ring.

KUL- Kyrkans unga Luleå

En ungdomsgrupp för dig som söker en gemenskap där du är välkommen precis som du är.

Tillsammansgrupp

Luleå kommun och Svenska kyrkan erbjuder stödgruppen Tillsammans för barn, ungdomar och deras föräldrar där det finns beroendeproblem eller psykisk ohälsa.

Kors i nacken

Ledarkurs 2022-2023

För dig som vill bli ung ledare för barn, ungdomar och konfirmander.

Konfirmation för dig i årskurs 8

Nyfiken på Gud och livet? Passa på att kolla in vad konfirmation är. Läs mer på www.svenskakyrkan.se/lulea/konfa

Samtal & stöd

Skolkyrkopedagoger finns tillgängliga för personal och elever i Luleå gymnasieby.
Sara Olsson, 0920-26 48 46
Camilla Rönnbäck, 0920-26 48 30

Samtalsgrupp om sorg - för unga

Läs här om samtalsgrupp om sorg för unga.

Universitetskyrkan Luleå

Universitetskyrkan Luleå finns till för alla, både studenter och personal. Till oss kan du vända dig oavsett religion, livsåskådning eller tro.

"Nätvandrarchatten" är inte publicerad

Skolkyrkan Luleå

Gymnasietiden är unik och viktig, då det händer mycket i livet. Vi vill finnas till för både elever och personal ute på skolan.

Kyrka och skola, åk 7-9

Luleå domkyrkoförsamling samarbetar med skolorna inom församlingens gränser. Det kan handla om allt från korridorsnärvaro till att komma och hålla i en lektion om etik, relationer eller något annat. Om ni vill att vi ska komma på besök är ni välkomna att höra av er till oss. Kontakt:

Mjölkudden/Tuna: Sofia Marklund-Ehlin, 0920- 26 49 35.

Centrum: Ulrika Asp, 0920-26 48 81.

Hertsön: Bodil Edenhagen, 0920-26 49 13.

Örnäset: Karin Belinki Jonsson, 0920-26 48 75

Tillsammansgrupp

"Samtal om livet" är inte publicerad