Ungdom

I Luleå domkyrkoförsamling har vi verksamhet för dig som är ung. På olika sätt vill vi möta dig där du står just nu och, om du vill, vandra en bit på vägen tillsammans med dig. Vi välkomnar dig till våra kyrkor och den verksamhet vi har i dem. Vi arbetar även utåt och vill vara en resurs för de skolor som finns inom församlingens gränser.

vårterminen 2019

Ungdomsgrupp i Örnäsgården

För dig som går i åttan och uppåt. Torsdagar kl. 18.30-21.30. Start 17 januari.
Kontaktperson: Johan Marklund, 0920-26 48 31.
Du hittar oss också på Facebook som Ungdomsgruppen Örnäset.

Öppet för unga i Diakonins Hus

Nygatan 12, ett ställe där ungdomar umgås, fikar och hänger fredagar kl. 14-17. Både pedagoger och diakoner finns tillgängliga för samtal. Mer information: Anders Hedberg och Kirsi Riikola, Diakoni i centrum, tel: 0920-26 48 58. Start 18 januari. (Ej  öppet 8 mars då det är sportlov).

Konfirmation för dig i årskurs 8

Nyfiken på Gud och livet? Passa på att kolla in vad konfirmation är. Läs mer på www.svenskakyrkan.se/lulea/konfa

Ledarkurs

För ungdomar i årskurs 9. Utbildning för att bli ung ledare i till exempel våra barn- och konfirmandgrupper. Vill du veta mer, kontakta: Sofia Marklund-Ehlin, pedagog, tel: 0920-26 49 35.

Internationella gruppen

Vill du engagera dig? Ta kontakt med gruppens samordnare: Susanne Palo, 0920- 26 48 28.

Samtal & stöd

Skolkyrkopedagoger finns tillgängliga för personal och elever i Luleå gymnasieby.
Sara Olsson, 0920-26 48 46
Camilla Rönnbäck, 0920-26 48 30

Samtalsgrupp om sorg - för unga

Läs här om samtalsgrupp om sorg för unga.

Tillsammansgrupper

Många barn växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. Dessa barn kan bli stärkta av att få träffa andra som befinner sig i samma situation. Luleå kommun och Svenska kyrkan erbjuder Tillsammansgrupper för barn och ungdomar som lever i familjer där det finns eller har funnits missbruk. Information och anmälan: Anna-Stina Lind, diakoniassistent, 0920-26 48 53 eller se: www.lulea.se

Kyrkan på Campus LTU

Kyrkan på Campus LTU finns till för alla, både studenter och personal. Till oss kan du vända dig oavsett religion, livsåskådning eller tro.

Kyrka och skola, åk 7-9

Luleå domkyrkoförsamling samarbetar med skolorna inom församlingens gränser. Det kan handla om allt från korridorsnärvaro till att komma och hålla i en lektion om etik, relationer eller något annat. Om ni vill att vi ska komma på besök är ni välkomna att höra av er till oss. Kontakt:

Mjölkudden/Tuna: Sofia Marklund-Ehlin, 0920- 26 49 35.

Centrum: Ingalill Belander, 0920-26 48 81.

Hertsön: Bodil Edenhagen, 0920-26 49 13.

Örnäset: Johan Marklund, 0920-26 48 31.