Soldis genom ett höstgult lövverk.

Laholms pastorat

Varmt välkommen till Svenska kyrkan i Laholm & SkummeslövI Här finns plats för dig som tror eller tvivlar, för dig som längtar efter andlig och social gemenskap. Kom som du är och ta del av tro, kärlek & hopp – varje vecka, året runt!

Aktuellt i Laholms pastorat

Familjedag 16/10 kl.10.00

Varmt välkomna på familjedag för små & stora!

Ärtsoppelunch

Välkommen på ärtsoppelunch i våra församlingshem!

En keramik-fågel på en gravsten. I bakgrunden står en kyrkogårdsarbetare.

Är du Laholms pastorats nya kyrkogårds- och fastighetsföreståndare?

Vi söker nu efter en ny föreståndare som vill leda vårt eminenta kyrkogårdsteam!

Skolan i Egypten är numera obligatorisk upp till årskurs nio och de flesta barn går åtminstone det första sexåriga stadiet. Men den statliga skolan har stora utmaningar och kämpar med både kompetensbrist hos lärare och överfulla klassrum. En fjärdedel av Egyptens vuxna kan inte läsa och skriva. På landsbygden och i storstädernas slumområden är den siffran ännu högre och högst är den bland flickor och kvinnor, som har en svag ställning i landet.
I över 20 år har Act Svenska kyrkan stöttat den koptiska ortodoxa kyrkan och deras arbete för rätten till utbildning, hälsa och försörjning bland Egyptens fattigaste befolkning. Utbildningsverksamhet, påverkansarbete, kompetensutveckling för lärare, läxhjälp och yrkesutbildning särskilt för kvinnor är några av de insatser som erbjuds.

Vår verksamhet

Välkommen till vår verksamhet!

Andrum med Musik

Andrum med musik startar igen 1/9 och fortsätter sedan varje onsdag kl. 12.15 i S:t Clemens kyrka.

Letar du efter kalendern? Den finns till höger!

Klicka på den röda fliken till höger så ser du allt som händer i Laholms pastorat. Kalendern uppdateras om det skulle bli några ändringar.

Möjligheter till Stillhet och bön

Morgonbön och Andrum med musik

Varmt välkommen på gudstjänst i Laholms pastorat!

Sommarkonfirmander på Stiftsgården Stjärnholm 15/6-4/7 2020

Vill du bli konfirmerad?

För dig som är född 2007 och/eller ska börja i årskurs 8 i höst är det tid att anmäla dig till konfirmation.

Lagabladet

Laholms pastorats församlingstidning – utkommer varje kvartal

Digitala kyrkan i Laholms pastorat

Kan inte du komma till kyrkan, så kommer kyrkan till dig! Har du inte möjlighet att komma men vill ta del av kyrkan ändå? Allt som filmas lägger vi upp här och på vår Facebooksida. Varmt välkommen till en digital gemenskap!

Livesändningar från Laholms pastorat

Här visas alla livesändningar från Laholms pastorat. Varje söndag är det gudstjänst från Skummeslövs kyrka kl.09.30 och S:t Clemens kyrka kl. 11.00. Varmt välkommen att delta!

Massor av musik!

I år bjuder vi på ännu mer musik än vanligt i våra kyrkor! Skriv in datumen i kalendern redan så du inte missar alla härliga konserter: ”Med kyrkan som rum”, ”Musik i sommarkväll”, ”Musik i middagstid” & ”Skummeslövs musikdagar”

Skummeslövs musikdagar

Stort tack till publiken, medverkande och sponsorer för årets musikdagar i Skummeslöv!

Laholms pastorats Facebooksida

Här kan du kika på vår Facebooksida, även om du inte har Facebook själv! Scrolla ner för att se flödet.

Vem ansvarar för vad och hur?

Om begravningsbyråns och huvudmannens ansvar vid begravning.

Gud – kom med din frid till oss. Du som bär oss genom stormen. Amen

Verksamheter i Laholms pastorat