Kulla pastorat

Välkommen till Kulla pastorat!

Maria på expeditionen!

Kontakta Maria för att boka dop, vigslar eller få svar på frågor av olika slag!

Påsken i Kulla pastorat

Välkommen till påsken i Kulla pastorat - till gudstjänster och mässor, till musikandakter och till passionsandakter, till våra musikmeditationer online.

Från vatten till vin

Från vatten till vin är ett magasin från Kulla pastorat som kommer ut tre gånger om året. Det innehåller allt från tema-artiklar, personporträtt och smått och gott till krönikor. Klicka på länken nedan för att ladda ner magasinet. Du hittar också länken till vår film Kulla pastorat - The movie.

Eftermiddagsmusik

Välkommen till Vikens kyrka där vi inbjuder till en stund i stillhet omringad av inspirerande musik i ett vackert kyrkorum.

Veckans psalm

Välkommen att lyssna till och sjunga med i ”Veckans psalm”, en psalm som kyrkomusikerna i pastoratet valt ut samt spelat in. Har du ingen psalmbok så får du gärna låna en från någon av pastoratets kyrkor.

Vi finns här för dig

Du är alltid välkommen att kontakta oss i Kulla pastorat. Vi vill gärna vara en del av ditt liv och ser framemot att träffa dig, antingen på gudstjänst, i vår verksamhet eller i ett samtal.

Medlemskap i Svenska kyrkan

Vi vill finnas med vid de viktigaste skedena i ditt liv, dels som stöd men också för att dela glädjen. Så välkommen in i gemenskapen, vi ser fram emot att få vara med om Dig!

Farhult-Jonstorps församling

Välkommen till Farhult-Jonstorps församling. Här finns ett levande och rikt gudstjänstliv och verksamheter som engagerar många. Varje söndag firar vi mässa eller gudstjänst i någon av våra två vackra medeltidskyrkor. Vi har även verksamhet för barn, ungdomar och vuxna under veckorna.

Lerbergets kyrka

Samhället Lerberget har en egen kyrka mitt i byn. Den är bara 40 år gammal så den ser inte riktigt ut som ”en vanlig kyrka”. Den är och har alltid varit en kyrka som sjuder av liv. Många kommer till kyrkan varje vecka för att finnas med i någon eller några av våra många verksamheter eller sjunga i någon av körerna.

Vikens församling

I Viken trivs man… det är nära till det mesta – till havet, friska vindar och saltstänk, till Kullaberg, promenader i skog och mark, till storstaden med arbetsplatser, kultur och shopping. Och nära till kyrkan som ligger mitt i byn!

Väsby församling

Det är många som älskar vår gamla 1100-tals kyrka i Väsby. Intill kyrkan ligger också vår mycket ståtliga och gamla prästgård. I denna vackra byggnad finns vår församlingssal Andreassalen, där det nästan varje dag är någon samling eller aktivitet.

Våra kyrkor

Här finns information och bilder om och från alla våra kyrkor i Kulla pastorat.

Dop utomhus i vintern. med ett föräldrapar, en bebis och en präst.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Vigsel

Inför en vigselgudstjänst finns det mycket att tänka på. Här hjälper Kulla pastorat med information inför denna stora dag!

Kalendern

Det händer mycket i Kulla pastorat! Välkommen till våra gudstjänster, samlingar och andra evenemang!

Styrande organ och kyrkogård

Här kan du läsa om de som tar det stora besluten och allt om begravningsverksamheten.