Foto: Pixabuy

Karlshamn-Trensums pastorat

En kyrka där människor finns. Genom gemenskap, lek, skapande, musik, omtanke, över en bit mat eller kopp kaffe är vi en mötesplats för alla. Vi finns för dig i glädje och sorg, från födsel till död, i kyrkan, på stan, i skolorna, där du bor och på sjukhuset. Vi finns för dig i det du behöver under livets alla skeenden.

Höstlov V.44

Vuxen/barn och Musiklek tar höstlov och ställer in verksamhet 26-31 oktober. Välkomna igen V.45

Utdelning från stiftelsen

Ansökan senast 31 oktober för utdelning ur Församlingens sociala samfond

En helg när man vill samla alla och minnas dem vi saknar. Tyvärr har vi inte möjlighet att vara många på samma plats men vi försöker ge möjlighet att få en riktigt fin allhelgonahelg. Fredag 30 oktober till söndag 1 november

Allhelgonahelgen

Barn och ungdomar som vill delta, anmälan senast 4 november, (start 8 november)

Nu startar våra luciakörer!

Barn och ungdomar som vill delta, anmälan senast 4 november, (start 8 november)

Köp biljett till konserten den 14 november i Carl Gustafs kyrka

Musik konsert Arcekvartetten

Köp biljett till konserten den 14 november i Carl Gustafs kyrka

Torsdagar  kl. 17.00-18.15 (15 oktober till 26 november)

Dela Liv

Torsdagar kl. 17.00-18.15 (15 oktober till 26 november)

Tjänsten är en tillsvidare tjänst på 100 %, sista ansökningsdag 21 oktober

Vi söker kyrkogårdsarbetare

Tjänsten är en tillsvidare tjänst på 100 %, sista ansökningsdag 21 oktober

Utdelning från fonder/stiftelser

Christina Sjögrens minnesfond & Stiftelsen Johanna och Per Olssons samfond. Senaste ansökningsdag 16 november

En stunds andakt, samtal och sång, 4 nov och 2 dec

Vardagspärlor

En stunds andakt, samtal och sång, 4 nov och 2 dec

Första måndagen i varje månad  2 nov - 7dec, kl 12.15-12.45

Lunchmusik

Första måndagen i varje månad 2 nov - 7dec, kl 12.15-12.45

Måndagar, onsdagar och fredagar kl. 13.00-15.00

Mötesplats Lunden

Måndagar, onsdagar och fredagar kl. 13.00-15.00

En utställning om olika gravskick

"Den sista resan"

En utställning om olika gravskick

Tisdagar kl. 13.00 i samverkan med MIKA

Promenad

Tisdagar kl. 13.00 i samverkan med MIKA

Utanför Carl Gustafs kyrka  torsdagar kl. 10.00

MUSIKGYMPA

Utanför Carl Gustafs kyrka torsdagar kl. 10.00

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Att mista en nära anhörig är en av livets svåraste händelser. Många nya känslor och frågor väcks som man inte vet hur man ska hantera eller möta. Sorgen är ingen sjukdom, det är en del av livet.

Samtal för sörjande

Röstande i en vallokal 2017. En mamma röstar i valbåset omgiven av tre barn.

Ställ upp i kyrkovalet

Vill du vara med och göra skillnad? Då kan uppdraget som förtroendevald i Svenska kyrkan vara något för dig! Här får du veta hur du gör för att ställa upp i kyrkovalet.

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar sänder gudstjänster och andra evenemang på webben. I vår gemensamma kalender hittar du sändningarna. Du kan också se eller höra en del av våra gudstjänster via SVT eller Sveriges radio.

Det finns möjligheten att dela böner med andra.

Bönwebben

Det finns möjligheten att dela böner med andra.

Lite om vad vi gör

Genom gemenskap, lek, skapande, musik, omtanke, över en bit mat eller en kopp kaffe är vi en mötesplats för alla. Vi finns för dig i glädje och sorg, från födsel till död, i kyrkan, på stan, i skolorna, där du bor och på sjukhuset. Vi finns för dig.