Foto: Pixabuy

Karlshamns församling

En kyrka där människor finns. Genom gemenskap, lek, skapande, musik, omtanke, över en bit mat eller kopp kaffe är vi en mötesplats för alla. Vi finns för dig i glädje och sorg, från födsel till död, i kyrkan, på stan, i skolorna, där du bor och på sjukhuset. Vi finns för dig i det du behöver under livets alla skeenden. Carl Gustafs kyrka öppen vardagar 08.00 till 15.00, Åryd och Hällaryd öppna vardagar när vaktmästare finns i närheten.

En stunds avkopplande musik på distans, länk till tidigare lunchmusik

12 mars, 16 april, 21 maj och 10 juni

Vårens pilgrimsvandringar

12 mars, 16 april, 21 maj och 10 juni

Två pojkar ligger på flotte i vattnet bland skräp.

Under samma himmel - fasteaktionen

Coronapandemin tvingar miljoner människor till ett liv i extrem fattigdom och hunger. Tillsammans med Act Svenska kyrkan kan du bidra till att mätta familjer, motverka ökande våld mot kvinnor och barn och stödja människor för att resa sig starkare efter pandemin.

Här finns Svenska kyrkans nätvandrare och vill lyssna på och prata med dig - du som är ungefär mellan 12 och 25 år.  Du får prata om precis vad du behöver och vill. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.

Nätvandrarchatten

Här finns Svenska kyrkans nätvandrare och vill lyssna på och prata med dig - du som är ungefär mellan 12 och 25 år. Du får prata om precis vad du behöver och vill. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.

Från 1 januari är vi Karlshamns församling istället för Karlshamn-Trensum pastorat

Karlshamns församling

Bönewebben

En film som  presentera Blekinge kontrakt och visar en del av våra kyrkor och vårt landskap. Filmen har till syfte att presentera Blekinge som en del av Lunds stift.

Svenska kyrkan Blekinge kontrakt – En del av Sveriges trädgård

En film som presentera Blekinge kontrakt och visar en del av våra kyrkor och vårt landskap. Filmen har till syfte att presentera Blekinge som en del av Lunds stift.

Förändringar i vår verksamhet från 24 november med reservation om förändring/förlängning

Covid-19 restriktioner

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Närbild på valurna och en kvinnohand som lägger ner ett vitt kuvert. I bakgrunden syns ett grönt valbås lite suddigt.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Här hittar du information om hur och var du röstar och övergripande information om nomineringsgrupper och kandidater i valet. Valresultatet kommer också att publiceras här.

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar sänder gudstjänster och andra evenemang på webben. I vår gemensamma kalender hittar du sändningarna. Du kan också se eller höra en del av våra gudstjänster via SVT eller Sveriges radio.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap.

För att förhindra smittspridning behöver vi anpassa begravningsgudstjänsten. Vi hjälper dig att utforma en begravning som både är fin och meningsfull och som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt.

Begravningar i coronatider

Lite om vad vi gör

Genom gemenskap, lek, skapande, musik, omtanke, över en bit mat eller en kopp kaffe är vi en mötesplats för alla. Vi finns för dig i glädje och sorg, från födsel till död, i kyrkan, på stan, i skolorna, där du bor och på sjukhuset. Vi finns för dig.