Foto: Mari-Louise Olsson

Källstorps församling

Där hav och land, himmel och jord möts

Våra kyrkor är öppna i sommar

Mellan 1 juni - 31 augusti är alla våra kyrkor öppna, vardagar kl. 9-15. Vill du tända ett ljus eller bara vara. Välkommen in! Undantag vid begravningar.

Vi firar mässa varje söndag i Östra Torps kyrka kl. 10. Kyrkkaffe serveras efteråt.
Se kalendern för mer information.

Foto: Mari-Louise Olsson

Varmt välkommen.

Fem färgglada brevlådor bredvid varandra. Kanske till sommarstugor.

Vad händer i församlingen?

Ring vår informationstelefon 0703-92 43 63 Här läser vi upp veckans aktiviteter såsom lunchkonserter, mässor, verksamheter för barn och unga, m.m. Vi uppdaterar varje helgfri måndag.

En kopp kaffe och ett fat med fikabröd står på ett bord.

Fikastund i Parken

Vi håller till i församlingshemmet i Östra Torp, Smygehamn. Så snart värmen tillåter, flyttar vi ut i vår fina park bakom församlingshemmet. Drop-in torsdagar mellan kl. 14-15.30. Ibland musikunderhållning, ibland föreläsare. Håll utkik i kalendern i/på hemsidan. Välkommen! Har du frågor ring Susanne på expeditionen.

Johannes Frandsen/IKON Foto: Johannes Frandsen/IKON

Pastorsexpedition

Pastorsexpeditionen är öppen mellan kl. 10-12. helgfria måndagar, tisdagar och torsdagar. Telefon 0410-26167. E-post kallstorps.forsamling@svenskakyrkan.se.

Salomon molanders orgeln i södra åby kyrka

Foto: Elisabeth Türck

Orgeln i Södra Åby kyrka är byggd 1878 av Salomon Molanders orgelbyggeri i Göteborg. Den har sjutton stämmor, två manualer och självständig pedal. Orgeln har byggs om två gånger, 1953 och 1965. Då dess ursprungskaraktär ändrats radikalt. Särskilt vid den sista ombyggnaden när lufttrycket sänktes kraftigt och en omintonation genonmfördes. Församlingen har nu beslutat sig för att renovera orgeln och återställa dispositionen så att orgeln talar ett klangligt språk i överensstämmelse med sin ursprungsteknik. Kyrkoantikvariatet står endast för en del av renoveringskostnaden. Därför har det grundats en orgelförening som kallar sig Orgelentusiasterna.

ORGELENTUSIASTERNA
Föreningen är en ideéll förening för orgelintresserade och har till ändamål för sin verksamhet att verka för renovering och underhåll av piporglar i kyrkor, främst i Källstorps församling och dess samling av orglar av stort historiskt värde. Föreningen verkar genom konserter, artiklar, föredrag, kursverksamheter, studiebesök, studieresor, information till allmänheten, internationellt utbyte och samarbete med vetenskapliga och kulturella organisationer och orgelfirmor.

Föreningen kommer att erbjuda orgelguidningar och startar en insamling till orgelrenoveringen. Det är möjligt att bidra genom att bli sponsor till en orgelpipa. Klicka på länken. Om du vill bli sponsor till en orgelpipa finns den här affischen uppsatt i våra kyrkor. Ta gärna kontakt med oss eller besök våra gudstjänster och konserter. Du kan betala med swish eller kontant. Swish märks med Renovering av Molander orgel och skickas till nr 123 412 59 02.
Vill du veta mer om piporna, gå in under Verksamheter och vidare till Musikverksamhet. 

Elisabeth Türck, ordförande
Ulla-Britt Olofsson
Maria Van Zijl
Christina Österberg.

SKILLNAD MELLAN KYRKOAVGIFT OCH BEGRAVNINGSAVGIFT 
Kyrkoavgiften betalas av medlemmar i Svenska kyrkan men begravningsavgiften betalas av alla som är folkbokförda i Sverige och har en kommunalt beskattningsbar inkomst, oavsett religion. Begravningsavgiften finansierar begravningsverksamheten. 
Klicka på blå länken för att läsa mer