Källstorps församling

Där hav och land, himmel och jord möts

I sommar har vi öppet för er måndagar, onsdagar och fredagar.
Kyrkogårdsförvaltningen mellan kl. 8-9.
Pastorsexpeditionen mellan kl. 10-12.

Vi önskar er en skön sommar!

Sommartider hos kyrkogårdsförvaltningen och pastorsexpeditionen

I sommar har vi öppet för er måndagar, onsdagar och fredagar. Kyrkogårdsförvaltningen mellan kl. 8-9. Pastorsexpeditionen mellan kl. 10-12. Vi önskar er en skön sommar!

Alla våra kyrkor är öppna i sommar, vardagar kl. 8-16. Vill du tända ett ljus eller bara vara. Välkommen in! Undantag vid begravningar.

Våra kyrkor är öppna

mycket musik i sommar

Mitt i Musiken mitt i livet i Utsikten i Östra Torp.
Onsdagar kl. 18 med början 5 augusti och 3 veckor framöver.
Karl-Johan med gäster.

Vi följer de instruktioner som folkmyndigheten ger angående Corona.
Vi släpper max in strax över 40 personer i kyrkorna/lokalerna och ser till att hålla säkerhetsavstånd.
Om man är sjuk, stannar man självklart hemma sålänge man känner sig sjuk och minst 2 dygn därefter.

Fikastund i parken!

Vi bjuder in er till vår fina park i Östra Torp.
Har du sjukdomssymptom stannar du hemma och vi hjälps åt att hålla avståndet.

Välkommen!

Fikastund i Parken

Fikastund i parken! Vi bjuder in er till vår fina park i Östra Torp. På torsdagar kl. 13.00-15.30 finns det kaffe, böcker att låna och någon att prata med. Jobbar du hemifrån får du gärna ta med dig arbetet, vill du bara lyssna till fågelsång går det bra. Du kommer och går som du vill. Östra Torps kyrka är öppen för ljuständning. Regnar det kan träffen komma att ställas in, håll utkik på vår hemsida och FB-sida! Ring till Expeditionen om ni har frågor: 0410-261 67. Har du sjukdomssymptom stannar du hemma och vi hjälps åt att hålla avståndet. Välkommen!

sommarkonsert torsdag 13 augusti kl. 19 i tullstorps kyrka

En kvartett i rörelse - Sirena
Från renässans och barock till vår egen tids musik. Blockflöjtens spektrum av klanger och storlekar.
J. Dowland, T. Merula, J.D. de Boismortier och A. Piazzolla.
Blockflöjtskvartett: Pia Loman, Karina Agerbo, Marit Ernst Bock och Pia Brinch Jensen.

Den nionde och sista konserten i vår konsertserie "Sommarkonserter 2020".
En konsertserie med nio olika konserter i nio olika kyrkor.

Fri entré! Välkommen!
OBS! Vi följer de instruktioner som folkmyndigheten ger angående Corona.

Corona-tider

I Källstorps församling har vi som kyrka en önskan att i en orolig tid stå för stabilitet, stöd och tröst. Vi följer de instruktioner som folkhälsomyndigheten ger och funderar tillsammans över vad det innebär för vår verksamhet.

Vi fortsätter fira mässa, gudstjänst, dop, vigsel och begravning.
Vissa av våra verksamheter är igång, och vi arbetar med hur smittorisk kan minimeras. Vi är noga med hygienen och omformar verksamheten för att minska smittorisken.

Om man är sjuk stannar man självklart hemma så länge man känner sig sjuk och minst två dygn därefter.

Vi finns här för dig! Vill du prata med någon, behöver du hjälp med att handla, hämta medicin eller något annat. Kontakta oss!
Du når oss bl.a. på expeditionens telefon 0410-261 67.

Om ändringar görs meddelas detta på hemsidan eller via vår facebooksida: Källstorps församling.

Inställda eller framflyttade aktiviteter pga corona-viruset

17 mars tom 31 augusti - Ankarets familjecenter.
Se info på Trelleborg kommuns hemsida.

31 maj - Barnmusikalen ”I begynnelsen” är flyttad till hösten.
Vi återkommer med ny datum.

SKILLNAD MELLAN KYRKOAVGIFT OCH BEGRAVNINGSAVGIFT
Kyrkoavgiften betalas av medlemmar i Svenska kyrkan men begravningsavgiften betalas av alla som är folkbokförda i Sverige och har en kommunalt beskattningsbar inkomst, oavsett religion. Begravningsavgiften finansierar begravningsverksamheten.
Klicka på blå länken för att läsa mer

Loggan
Bild: Källstorps församling