Foto: Mari-Louise Olsson

Källstorps församling

Där hav och land, himmel och jord möts

VILL DU FÖRTIDSRÖSTA?
Det gör du fr.o.m. måndag 6 september på församlingens expedition i Östra Torp, Smygehamn.
Må, ti, to, fr, lö kl. 10-12
On kl. 17-19

VALDAGEN 19/9 i församlingshemmet i Östra Torp mellan kl. 11-20.
Musikunderhållning i kyrkan i Östra Torp mellan kl. 14-16.
Korvgrillning till självkostnadspris.
Välkomna!

Kala träd i gryningsljus

Vad händer i församlingen?

Ring vår informationstelefon 0703-92 43 63 Här läser vi upp veckans aktiviteter och i vilken kyrka söndagens mässa äger rum. Vi uppdaterar varje helgfri måndag.

Kyrkogårdsförvaltning och pastorsexpedition

Kyrkogårdsförvaltningen når ni på telefon 0410-26167. Helgfria måndagar, tisdagar och torsdagar mellan kl. 9-10. E-post kallstorp.kyrkogardsforvaltningen@svenskakyrkan.se Besök behöver förbokas. Pastorsexpeditionen har öppet mellan kl. 10-12 helgfria måndagar, tisdagar och torsdagar. Telefon 0410-26167. E-post kallstorps.forsamling@svenskakyrkan.se

Foto: Mari-Louise Olsson

Fr.o.m. 5 september firar vi mässa varje söndag kl. 10.00 i Östra Torps kyrka.
Kyrkkaffe serveras efter mässan.
Varje onsdagmorgon firar vi mässa i Östra Torps kyrka kl. 08.30.
Varmt välkommen.
Ring gärna vår informationstelefon 0703-92 43 63.
Där informerar vi vecka för vecka.

Fikastund i Parken

Nu flyttar vi utomhus i vår fina park i Östra Torp. Torsdagar mellan kl. 14-15.30 har vi drop-in. Välkommen! Ring Susanne på expeditionen om du har frågor. Vi följer givna rekommendationer.

Salomon molanders orgeln i södra åby kyrka

Foto: Elisabeth Türck

Orgeln i Södra Åby kyrka är byggd 1878 av Salomon Molanders orgelbyggeri i Göteborg. Den har sjutton stämmor, två manualer och självständig pedal. Orgeln har byggs om två gånger, 1953 och 1965. Då dess ursprungskaraktär ändrats radikalt. Särskilt vid den sista ombyggnaden när lufttrycket sänktes kraftigt och en omintonation genonmfördes. Församlingen har nu beslutat sig för att renovera orgeln och återställa dispositionen så att orgeln talar ett klangligt språk i överensstämmelse med sin ursprungsteknik. Kyrkoantikvariatet står endast för en del av renoveringskostnaden. Därför har det grundats en orgelförening som kallar sig Orgelentusiasterna.

ORGELENTUSIASTERNA
Föreningen är en ideéll förening för orgelintresserade och har till ändamål för sin verksamhet att verka för renovering och underhåll av piporglar i kyrkor, främst i Källstorps församling och dess samling av orglar av stort historiskt värde. Föreningen verkar genom konserter, artiklar, föredrag, kursverksamheter, studiebesök, studieresor, information till allmänheten, internationellt utbyte och samarbete med vetenskapliga och kulturella organisationer och orgelfirmor.

Föreningen kommer att erbjuda orgelguidningar och startar en insamling till orgelrenoveringen. Det är möjligt att bidra genom att bli sponsor till en orgelpipa. Klicka på länken. Om du vill bli sponsor till en orgelpipa finns den här affischen uppsatt i våra kyrkor. Ta gärna kontakt med oss eller besök våra gudstjänster och konserter. Du kan betala med swish eller kontant. Swish märks med Renovering av Molander orgel och skickas till nr 123 412 59 02.
Vill du veta mer om piporna, gå in under Verksamheter och vidare till Musikverksamhet. 

Elisabeth Türck, ordförande
Ulla-Britt Olofsson
Maria Van Zijl
Christina Österberg.

SKILLNAD MELLAN KYRKOAVGIFT OCH BEGRAVNINGSAVGIFT 
Kyrkoavgiften betalas av medlemmar i Svenska kyrkan men begravningsavgiften betalas av alla som är folkbokförda i Sverige och har en kommunalt beskattningsbar inkomst, oavsett religion. Begravningsavgiften finansierar begravningsverksamheten. 
Klicka på blå länken för att läsa mer

Loggan
Foto: Källstorps församling