Foto: Josefine Setterström

Allhelgonahelgen i Jönköping

Jönköpings kyrkor, kyrkogårdar och kapell är öppna under hela helgen - välkomna! Tänd ett ljus, lyssna på musik, ströva omkring eller sitt ner en stund. Kom ihåg att hålla avstånd och var rädd om dig själv och andra!

Under allhelgonahelgen tänder kyrkogårdspersonalen 1500 marschaller och ljus på kyrkogårdarna. Personalen är behjälpliga med information, de har gula västar och finns till för dig. Välkommen!

Full aktivitet på kyrkogårdarna under allhelgonahelgen

Ta med barnen till kyrkogården, en del barn tycker att en kyrkogård är läskig, andra kanske tycker den är spännande? Vi vill berätta vad en kyrkogård är - så alla mindre barn som besöker Jönköpings kyrkogårdar under allhelgonahelgen får en bok om kyrkogården och en ficklampa. Då de kan lysa upp framför sig när mörkret faller och lysa på de änglar som hänger i träden. Förresten så finns det ficklampor även till de vuxna!

Låt barnen lära känna kyrkogården

Kyrkogårdarna är alla vackra platser med väldigt olika karaktär. Här finner du plats för stillhet och eftertanke, såväl som  möjlighet att ta en promenad i kulturhistoriskt intressanta områden.

Jönköpings kyrkogårdar

Kyrkogårdarna är alla vackra platser med väldigt olika karaktär. Här finner du plats för stillhet och eftertanke, såväl som möjlighet att ta en promenad i kulturhistoriskt intressanta områden.

för firande av livets högtider.

Kyrkor och mötesplatser

Svenska kyrkan Jönköpings kyrkor och mötesplatser finns här för dig. De står öppna för dig - vem du än är. De ger dig utrymme att skratta, gråta, sörja, känna - eller bara finnas till. De är rum för stillhet, en kraftkälla i vardagen och en plats för firande av livets högtider.

Gravstenar med tända lyktor och ljus framför.

Allhelgonahelgen

Under allhelgonahelgen minns vi våra döda. Inte minst i coronatider kan det kännas extra viktigt att få tala om och tänka på dem som gått före oss, och kanske tända ljus.

På vår bönewebb kan du tända ett symboliskt ljus i mörkret.

Tänd ett ljus

På vår bönewebb kan du tända ett symboliskt ljus i mörkret.