Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 95 00 E-post till Svenska kyrkan

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Meny
Till innehållet

Världens Barn

Svenska kyrkan deltar i insamlingen Världens Barn. 2016 lyfte vi särskilt arbetet bland barnen i flyktingläger i Jordanien.


Tillsammans med flera andra organisationer är Svenska kyrkan en del av Världens barn-kampanjen. Det handlar om alla barns självklara rättighet till hälsa, utbildning och framtid.

Sedan starten för arton år sedan har över 1,4 miljarder kronor samlats in till långsiktig hjälp åt världens mest utsatta barn. De insamlade pengarna går till att förändra villkoren för de barn som har det allra tuffast.

Kriget i Syrien har tvingat många barn på flykt

Under 2016 lyfte Svenska kyrkan särskilt fram arbetet bland barn i flyktingläger i Jordanien, där det psykosociala arbetet är oerhört viktigt. Genom att spela teater, måla, leka och delta i gruppdiskussioner får barn i åldrarna 7-14 år hjälp att hantera sina känslor och stöd i att tänka kring framtiden.  

Föräldrar får utbildning i att upptäcka stressymptom och hur de kan hjälpa sina barn att hantera effekterna av kriget. Särskilt utbildade socialarbetare pratar med föräldrar om syriska och jordanska barns situation i Jordanien. Samtalen handlar om barnarbete, barnäktenskap, övergrepp och vikten av att barnen går i skolan.  

Var med och ge!

Radiohjälpens plusgiro 90 1950-6 och bankgiro 901-9506 är alltid öppet för gåvor. Du kan också sms:a VB100 till 72999 för att ge 100 kronor. 

Läs allt om Världens Barn hos Radiohjälpen