Våra kampanjer och evenemang

Våra återkommande kampanjer är en chans att tillsammans synliggöra viktiga frågor för en rättvis värld. Det handlar både om att samla in pengar till vårt internationella arbete och att engagera och skapa opinion i Sverige.

att de är flickor.

En flicka är född

Varje dag föds flickor in i förtryck och orättvisor. Det kan vi inte acceptera. Flickor ska aldrig nekas, kränkas, hotas, utnyttjas eller tvingas – bara för att de är flickor.

Alla ska ha möjligheten att organisera sig och bidra till förändring både lokalt och globalt. Tillsammans med vårt internationella nätverk av changemakers skapar vi en hållbar och konkret förändring.

#Fri att förändra

I en katastrof behöver människor mat, vatten och tak över huvudet. Men också värdighet och hopp. Därför arbetar vi med psykosocialt stöd som gör att människor kan gå från att överleva till att leva.

Att resa sig starkare – Fastekampanjen 2018

Fotbollen med många mål. Organiserad fritid förenar flyktingar från olika länder, religioner och kulturer. Under aktiviteterna lär sig ungdomarna om regler, normer och respekt - förutsättningarna för en tryggare tillvaro.

När fotbollen blir livsviktig

Svenska kyrkan deltar i insamlingen Världens Barn. 2018 lyfter vi särskilt arbetet bland barn på flykt från Syrien.

Världens barn

Rätten till ett liv fritt från våld är temat för MR-dagarna som äger rum på Stockholmsmässan 15-17 november 2018. Under dagarna belyses både våldet som sådant och hur våld och hot om våld inskränker möjligheterna att tillgodogöra sig andra rättigheter.

Mänskliga rättighetsdagarna

Right Livelihood Award Stiftelsen hedrar människor som hittar praktiska lösningar på jordens och mänsklighetens stora problem. Priset instiftades 1980 och brukar kallas för det "alternativa Nobelpriset".

Right Livelihood Award