S:t Botvidsgården

I serveringsbyggnaden på S:t Botvids begravningsplats finns gott om utrymme för många gäster.

Foto: Lottie Lindtrup

S:t Botvidsgården fungerar som lokal för minnesstunder i samband med begravningar och det kommer även att finnas ett café för allmänheten. Byggnaden är på ca 550 m2 och kommer att ha plats för 150 gäster, lika många som ryms i S:t Botvids stora kapell. Lokalen kan delas i tre delar med vikväggar emellan för mindre sällskap, detta gör också att flera sällskap kan få plats samtidigt. En takkupol med glasfönster släpper in ljus, ger rymdkänsla och knyter an till naturen utanför och även byggnadens hörn är av glas för att få in så mycket ljus som möjligt.

Byggnaden är uppförd i trä och är certifierad med miljösilver, vilket är en miljöcertifierng för nybyggnationer. Den är energieffektiv och värms av spillvärme från krematorieverksamheten.

Namnet på begravningsplatsen, kapellen och serveringsbyggnaden kommer från helgonet S:t Botvid som är Södermanlands skyddshelgon.

 

Öppettider för S:t Botvidsgården

Cateringfirman Raftewolds catering står för värdskapet i S:t Botvidsgården. För bokade sällskap t ex minnesstund i samband med begravning finns tider under vardagar. 
Raftewolds webbsida

Foto: Lottie Lindtrup

fakta om s:t botvidsgården

Sittplatser 150
Tillgänglighetsanpassat: Entré, bil till entrén, parkering, toalett, hörselslinga.
Besöksadress: Häggstavägen 6
Telefon till Raftewolds catering: 070-7402466
E-post: Info@raftewoldscatering.se