Dop i Huddinge kyrka

Huddinge kyrka är från medeltiden och ligger centralt nära Huddinge centrum.

Huddinge kyrka ligger några hundra meter från Huddinge centrum och det vita kyrktornet syns på långt håll. Kyrkan är ett kulturarv för många generationer och är Huddinges äldsta byggnad med ursprung från 1200-talet.

Huddinge kyrka är vit på utsidan och runt omkring finns en mindre kyrkogård. Här har Huddingebor döpts i många generationer och kyrkan är väldigt omtyckt för sin vackra ljusa exteriör och interiör. Bland sevärdheterna i kyrkan finns ett träsnidat altarskåp av ek från 1480 med skultpterad utsmyckning från scener ur passionshistorien och en predikstol med skulpturer från 1685.

Kyrkan har grön lummig omgivning. Framför kyrkan finns ett magnolieträd som många uppskattar. Många slår sig ner på parkbänken som finns i närheten och njuter av dess knoppar och blommor. 

I Klockargården, intill kyrkan, finns församlingssalar där det går att ha sitt dopkalas.

Kyrkan tillhör Huddinge församling. 

Titta in i Huddinge kyrka med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigseln? Eeller är du intresserad av att studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring i lugn och ro och zooma in detaljer som annars är svåra att se. Klicka här för att titta in i Huddinge kyrka med panoramabilder (Nytt fönster).

Fakta om Huddinge kyrka

Besöksadress: Kommunalvägen 23, Huddinge
270 sittplatser, orgel och piano finns. Bårtäcke för begravning finns.
Öppettider: Kyrkan är öppen alla dagar 9-16. (OBS! Sommartider: tisdag-söndag 9-16)
Tillgänglighetsanpassat: Entré, bil till entré, parkering, toalett, hörselslinga, högtalare.
Församlingssalar i Klockargården: Lilla salen 40 platser, Stora salen 110, Klubbrummet 35 platser (församlingssalarna är handikappanpassade)
Postadress: Huddinge församling,Box 1109, 141 23 Huddinge
Besöksadress: Klockargården, Huddinge församling, Kommunalvägen 21, 141 48 Huddinge.
Besöka Klockargården: Ingång B är öppen och bemannad mån, tis, ons, fre kl. 09.00-12.00. Om dörren är låst ring på ringklockan.
Telefon: Växel 08-588 697 00, (Växeln har öppet måndag till fredag klockan 9-12 och 13-14. Övrig tid gäller direktnummer eller e-post.)
E-post: huddinge.forsamling@svenskakyrkan.se