Årskurs 1-2

Julvandring

Följ med på en upplevelsevandring och möt personer och händelser år 0. Upplev julens händelser på ett an­norlunda och levande sätt! ca 45 minuter.

Plats: Hässelby strands församlingshus och Hässelby Villastads församlingshus

Påskvandring

Men vad är det som händer i Jeru­salem? Under vandringen får barnen bekanta sig med de bibliska perso­ner som var på plats år 33 och på ett enkelt sätt uppleva Jesus sista dagar och påskens händelser. Vandringen tar ca 45 min.

Plats: Hässelby Strands församlingshus

På upptäcktsfärd i kyr­kan - bli kyrkdetektiv!

Vad är det för möbler i en kyrka? Hur ringer man i klockorna? Var­för finns det en balkong i kyrkan? Vad är det som låter? Vilka är det på målningen och vad gör de? Med hjälp av ett arbetsmaterial får bar­nen gå på upptäcktsrunda i kyrkan. Tidsåtgång ca. 1 tim.

Plats: Hässelby Villastads kyrka och Hässelby Strands kyrka. Ring för tid som passar er.

Livskunskap

”Bästa sättet att få en kompis är att själv vara en.” Att våga ta egna be­slut och känna att man inte är ensam om problem. Vi samtalar, diskuterar och har övningar kring samarbete, kamratskap och relationer.

Plats: klassrummet. Antal lektioner kommer vi överens om med dig.

Kyrka - hembygd/ kyrkvisning

När klassen läser om Hässelby och de gör studiebesök i området. Passa då på att komma till oss! Våra kyrkor rymmer mycket av Hässelbys histo­ria

Plats: Hässelby Villastads kyrka eller Hässelby Strands kyrka

Orgeln – instrumentens drottning

Kom och få en inblick i vår fantastis­ka och maffiga (enmans-) orkester. I en upplevelse för både öron och ögon visar vi kyrkans orgel, spelar och svarar på frågor.

Plats: Hässelby Strands kyrka och Hässelby Villastads kyrka

Religionsundervisning

När ni läser om kristendomen och om kyrkans roll, välkommen att ringa oss. Vi medverkar vid lektioner, ord­nar studiebesök, ordnar frågestund kring elevernas frågor. Vi berättar hur det är att arbeta i kyrkan, vad vi gör. Hur uppstod kristendomen? Vad tror kristna på idag? Kontakta oss med era önskemål så försöker vi ordna det.

Plats: klassrummet eller hos oss

Kris och katastrof - när livet gör ont

När det ofattbara drabbar en elev, klassen eller personalen. Vi står till förfogande som ett stöd och som en resurs. Vi är med i stadsdelsförvaltningens krisgrupp och har lång erfarenhet av krisarbete.

Plats: beroende av aktuellt behov