Musik

Musik

Vi har ett rikt musikliv i Svenska kyrkan Hässelby med både vuxen- och barnkörer, konserter av olika slag, musikluncher och så klart mycket musik i våra gudstjänster. För de allra minsta har vi babysång. 

Musiken är en mycket viktig del av församlingens verksamhet. För många människor är det lättare att ta till sig det kristna budskapet genom musiken.

Musik har varit ett självklart inslag i kyrkan under flera hundra år och har en given plats inom Svenska kyrkan. Här erbjuds musik både i gudstjänsten och i form av konsert- och musikevenemang.

Genom kyrkomusiken erbjuds en värdefull mötesplats där människor kan uttrycka och tolka sina andliga och existentiella frågor. Den gudstjänstmusikaliska delen går hand i hand med konsertverksamheten. Målet är att med musik förstärka evangeliets genomslagskraft i gudstjänsterna och att förvalta och utveckla den kyrkomusikaliska traditionen.

 

Körverksamhet

Babysång

Sommaruppehåll t o m 7 september. Vi ses till hösten!

Välkommen att sjunga i kör! Vi har barnkörer för olika åldrar.

I körerna träffas barn från olika skolor, får sjunga sånger i olika stilar och får en bra grund att utveckla sin röst och musikalitet.

Ungdomskör

Från hösten 2022 finns en ungdomskör för dig som är i åldern 15 till 22 år (cirka).

Vuxenkörer

Svenska kyrkan Hässelby har två vuxenkörer - nystartade Hässelby kyrkokör och Bluenote voices, som nu söker nya körmedlemmar!

Konserter

Orgelhelg i Hässelby Strands kyrka

Sebastian Johansson bjuder på kända och okända musikaliska pärlor ur filmens värld och Daniel Larsson bjuder på ett storslaget och varierat program ur den klassiska orgelrepertoaren med verk av Bach, Mendelssohn, Mozart och Wesley. Lör och sön, 13-14 maj kl. 16.00.

Musiklunch

Varannan onsdag är det musiklunch i Hässelby Villastads kyrka kl. 12.00. Konsert plus lunch: 40 kr. Välkommen!

Musiker