Diakoni – kyrkans utsträckta hand

Diakoni beskrivs ofta som kristen tro omsatt i handling. Omsorg för andra människor och att möta människor precis där de befinner sig i livet, i sorg såväl som i med- eller motgång – utan krav eller tanke på motprestation.

Diakoni beskrivs ofta som kristen tro omsatt i handling.

Vad är diakoni?

Diakoni är kyrkans medmänskliga omsorg. Diakoni betyder tjänst och vill visa på Guds närvaro i allt mänskligt liv. Att värna om medmänniskan och hålla människovärdet högt är diakonens stora uppgift. Diakoni beskrivs ofta som kristen tro omsatt i handling. Diakoni handlar om omsorg och ansvar för våra medmänniskor. Diakonen känns igen på sin gröna diakonskjorta och sitt diakonemblem.

Vi finns för dig
Diakonin är till för dig, oavsett ålder, social tillhörighet, religiöst intresse etc. Vi erbjuder enskilda samtal som stöd, vägledning eller själavård. Vi för inte journal eller något register. Samtalen är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt. Vi samtalar om det som tynger dig och kan vid behov och om så önskas, finnas med i kontakter med myndigheter, sjukvård och kommun.

Kontakta oss gärna!

Sorgegrupp för barn

Barn och ungdomar som har förlorat en närstående erbjuds att delta i en sorgegrupp där man tillsammans med andra får möjlighet att bearbeta sina upplevelser och känslor.

Stöd och omsorg

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I kyrkan kallar vi sådana samtal för själavårdssamtal. Behöver du någon att prata med? Har du förlorat någon nära? Kontakta oss under respektive flik.

Söndagar i Villan

”Framtid i gemenskap” - tre eftermiddagar om svenska kyrkan Hässelbys vision - att vara en gemenskap för alla. Hur pratar vi med varandra när våra åsikter och värderingar drar åt olika Håll?  Välkommen till mässa, sopplunch och intressanta samtal!

Fynda på Tant Grön Second hand!

Tant Grön Second hand är stängd t o m oktober.

Tant Grön, second hand är normalt öppet på måndagar under samma tider som Café Världen, 13.00-15.00 i Hässelby Strands kyrka. Eftersom det pågår renoveringsarbeten i kyrkan är Tant Grön stängd. Vi återkommer när vi öppnar under hösten!

Fika på torget utanför Hässelby Strands kyrka

Fika på torget

Från och med nu och fram till sommaren så ses vi på torget utanför Hässelby Strands kyrka för fika och umgänge. Välkommen!

Promenera tillsammans

Promenera tillsammans!

Varje tisdag klockan 10.00 till 12.00. Vi ses utanför Hässelby Strands kyrka, på torget.

Diakoner