Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Hässelby Besöksadress: Maltesholmstorget 8, 16562 HÄSSELBY Postadress: BOX 4420, 16515 HÄSSELBY Telefon:+46(8)50599200 E-post till Svenska kyrkan Hässelby

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Diakoni – kyrkans utsträckta hand

Diakoni beskrivs ofta som kristen tro omsatt i handling. Omsorg för andra människor och att möta människor precis där de befinner sig i livet, i sorg såväl som i med- eller motgång – utan krav eller tanke på motprestation.

Vad är diakoni?

Diakoni är kyrkans utsträckta hand - en medmänsklig omsorg. Diakoni betyder tjänst och vill visa på Guds närvaro i allt mänskligt liv. Att värna om medmänniskan och hålla människovärdet högt är diakonens stora uppgift. Diakoni beskrivs ofta som kristen tro omsatt i handling. Diakoni handlar om omsorg och ansvar för våra medmänniskor. Diakonen känns igen på sin gröna diakonskjorta och sitt diakonemblem.

Vi finns för dig!
Diakonin är till för dig, oavsett ålder, social tillhörighet, religiöst intresse etc. Vi erbjuder enskilda samtal som stöd, vägledning eller själavård. Vi för inte journal eller något register. Samtalen är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt. Vi samtalar om det som tynger dig och kan vid behov och om så önskas, finnas med i kontakter med myndigheter, sjukvård och kommun.

Kontakta oss gärna!

Diakoner

Krister  Berg

Krister Berg

Svenska kyrkan Hässelby

Diakoniassistent

Malin Gyllenhög

Malin Gyllenhög

Svenska kyrkan Hässelby

Diakon, Samordnare

Malin Karlsson

Malin Karlsson

Svenska kyrkan Hässelby

Diakon ungdom, Diakon