Påskliljor i skolskenet. I bakgrunden skymtas ett kors.

Hammarlövs församling

Den lilla församlingen med det stora hjärtat - på vackra Söderslätt

Välkomna till Hammarlövs församling

Aktuellt!

Måndagar kl. 17.30 är det meditation i V Tommarps kyrka. Kom en kvart innan om det är första gången.

Tisdagar är alla välkomna till körövning kl. 19.00 i V Tommarps församlingshem.

Onsdagen den 24 april kl. 12.00 är det Musikandakt i V Tommarps kyrka och därefter sopplunch i församlingshemmet. Valfri gåva till ACT Svenska kyrkan.

Torsdagen den 25 april kl. 13.00 är det promenad ca 2-3 km och därefter kl. 14.00 är Öppet hus café i V Tommarp församlingshem, gofika och samtal.

Kl. 17.00 är det korvgrillningstorsdag i V Tommarp. Vi bjuder på korv och bröd, valfri gåva till ACT Svenska kyrkan.

Söndagen den 28 april kl. 11.00 firar vi mässa kl. 11.00 i  Hammarlövs kyrka, enkelt kyrkkaffe efteråt. Thor Nilsson är präst.

V Tommarps kyrka är öppen vardagar kl. 9.00 - 14.00. Välkommen in för ljuständning, egen andakt eller för att se de vackra medeltida takmålningarna i kyrkan.

Titta gärna runt på hemsidan om vad som händer i församlingen. Vi har många verksamheter och vi hoppas att något tilltalar just Dig.

Välkommen!

Låt oss be:

Livets Gud, se vår oro. Vi ber för din skapelse när vi ser översvämningar, skogsbränder och värmerekord. Låt oss vara aktsamma om vår jord så vi kan fortsätta få goda skördar och mat på bordet. Vi ber om fred och försoning i Palestina och Israel. Vi fortsätter att be för människorna i Ukraina. För alla som har makt att stoppa krig och förstörelse. För det Europa som är vårt hem. Du som alltid varit tillflykt i oro, nöd och krig, förbarma dig över din värld - också denna dag.

Några röda rosenblad ligger på ett träbord. På bordet syns skuggan av taggtråd.

Fastan

Påskliljor i skolskenet. I bakgrunden skymtas ett kors.
En glad hund sitter på en kulle med en sjö i bakgrunden.

Tankar inför helgen

"Mycket av Guds fantastiska skaparförmåga och Guds kärlek till sin skapelse kan jag förnimma och uppleva i naturen och hos djuren, kanske specifikt hos en liten hund vid namn Frank." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Act Svenska kyrkans blogg

Vi lever alla under samma himmel. Vi har samma rättigheter men verkligheten ser olika ut Läs berättelser och hör röster från Act Svenska kyrkans arbete runt om i världen.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.