Hammarlövs församling

Den lilla församlingen med det stora hjärtat - på vackra Söderslätt

Välkomna till Hammarlövs församling

Aktuellt!

På söndag är det 1 advent och vi firar mässa kl. 11.00 i Skegrie kyrka och gudstjänst för små och stora i Hammarlövs kyrka kl. 14.00. Efteråt får barnen möta åsnor, äta korv och fiska i fiskdammen vid församlingshemmet.

Församlingen kommer att dra ner på verksamheten och värmen i kyrkorna i Fuglie, Bodarps och Maglarp. I dessa kyrkor firas endast dop, vigslar och begravningar under tiden december till mars. Fuglie är tillsvidare helt stängd. Pax Maglarp firas som vanligt. Alla andra kyrkor håller vi öppna som vanligt.

Västra Tommarps kyrka är öppen för ljuständning och egen bön  vardagar mellan kl. 9.00 och 14.00. Se kyrkans spännande målningar från medeltiden. Välkommen in!

Titta gärna runt på hemsidan om vad som händer i församlingen. Vi har många verksamheter och vi hoppas att något tilltalar just Dig.

Välkommen!

Livets Gud, se vår oro. Vi fortsätter att be för människorna i Ukraina. För alla som har makt att stoppa krig och förstörelse. För det Europa som är vårt hem. Du som alltid varit tillflykt i oro, nöd och krig, förbarma dig över din värld - också denna dag. Amen

Tid för växande

Närbild på vete på en åker.

Trefaldighetstiden

Trefaldighetstiden är veckorna mellan pingst och domssöndagen i november. Trefaldighetstiden handlar om att lära känna Gud och växa som människa.

Fyra ungdomar sitter utomhus och pratar.

Tips för att vara en medmänniska

Att hitta rätt ord och möta en vän som oroar sig eller upplever sorg kan kännas svårt. Vad ska man säga? Hur ska man göra?

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva
Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.