Gudstjänst vid urnbegravning

Begravning med urna är en vacker akt. Urnan kan dekoreras med blommor och efter personliga önskemål. Välj gärna urnbegravning i våra kyrkor.

Kremering innan begravningen

Det blir allt vanligare att hålla begravningsgudstjänst med urna. Det innebär att den avlidne har kremerats innan begravningen och att man har stoftet i en urna istället för kista.

Likadan gudstjänst som vid kistbegravning

Vid en akt med urna ställs urnan på ett bord längst fram i kyrkan och den kan, precis som en kista, dekoreras med blommor och efter personliga önskemål.
Begravningsakten går till på samma vis som vid en ceremoni med kista, musik spelas, sånger sjungs och tal hålls för den avlidne.

Akt med urna i Uppenbarelsekyrkan

Se bildspelet nedan hur en urnbegravning kan se ut i Uppenbarelsekyrkan. (Urnan på bilden är tom.)

Lär känna Columbariet i Uppenbarelsekyrkan

Läs mer om Columbariet i Uppenbarelsekyrkan

Columbariet

Columbariet i Uppenbarelsekyrkan är en begravningsplats för urnor. Det är en vacker plats under kyrkorummet, med konst av Ralph Bergholtz och Randi Fisher. Columbariet är dagligen öppet för besök.

Boka begravning, lokal för begravningskaffe samt Columbarie-ärenden

Ring 08-685 30 00, måndag–fredag kl. 09.00–12.00.

Någon tänder ett av ljusen vid en kista.

Boka begravning

Här får vi minnas och gemensamt överlämna den avlidne i Guds händer. Vi får sjunga tillsammans och lyssna på musik i stillhet.

Hitta stöd för att hantera din sorg

Två vita stenar med texterna Saknar dej och Pappa ligger på en gravsten.

Samtal om sorg

Har du förlorat en anhörig eller vän genom dödsfall? Välkommen till denna samtalsgrupp där vi pratar om allt som kan komma upp i en sorgeprocess. Vi träffas vid fem tillfällen.

Om stöd vid sorg på Svenska kyrkans nationella sidor

Några personer och en kvinnlig präst sitter på stolar i en ring i en kyrka.

Stöd i sorgen

Det finns ett liv efter döden – också för dig som blir kvar. I kyrkan kan du dela sorgen med någon som lyssnar och förstår.

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Om sorgeprocessen

Sorgen är en process – ett tungt och svårt arbete att ta sig igenom. Men det måste göras. Och även om sorgen inte går över, lär vi oss att leva med den.

Stötta ett barn i sorg

Det kan vara svårt att veta hur man pratar med barn om döden. Några råd är att använda raka ord, säga som det är och utgå från barnets egna frågor.