Sankt Olofs & Sankt Sigfrids kapell, Kvibergs kyrkogård

Kapellen ligger på en av Sveriges största kyrkogårdar - Kviberg.

Sankt Olofs kapell

Kapellet är ritat av arkitekten Gunnar Asplund och invigdes 1951 av biskop Bo Giertz. Byggnaden förlängdes 1957, med Sankt Sigfrids kapell, ritat av S I Lind.
I Sankt Olofs kapell finns en glasmosaik av Uno Lindberg kallad "Människans väg". År 1985 byggdes S:t Olofs kapell om och gjordes mindre. Efter en brand 1996 lades krematoriet ned.

Sankt Olofs kapell är avsakraliserat sedan hösten 2017.

Antal sittplatser: 128

Adress. Sankts Olofs kapell, Kvibergs kyrkogård, Kvibergs kyrkogårdsväg 51,

Hållplats: Spårvagn 6, 7, 11 - Kviberg

Se karta och bilder från S:t Olofs kapell

Sankt Sigfrids kapell

1957 förlängdes Sankt Olofs kapell med Sankt Sigfrids kapell, ritat av arkitekten Sven Ivar Lind. I S:t Sigfrids kapell är altarväggen i trä och textil symboliserande treenigheten utförd av Rastis Vilim, Carl Ackers och Elsa Agélii.

Antal sittplatser: 27

Adress: Sankts Sigfrids kapell, Kvibergs kyrkogård, Kvibergs kyrkogårdsväg 51,

Hållplats: Spårvagn 6, 7, 11 - Kviberg

Se karta och bilder från S:t Sigfrids kapell

GÅ IN I KAPELLET FÖR ATT SE HUR DET SER UT

Överst S:t Olofs och nedan S:t Sigfrids kapell.

Begravningsexpeditionen

Vi svarar på alla frågor om begravningar, gravsättningar, gravrätter, beställning av plaketter, gravanordningar, bokning av kapell, gravvisning, nedlagda stenar av säkerhetsskäl samt frågor om lagar och förordningar.

Du når oss på 031-731 80 80 - tryck 2 för hjälp med frågor kring begravning.
Vardagar kl. 9-12, 13-16.
gbg.begravning@svenskakyrkan.se

Begravningsexpeditionen finns på Kvibergs begravningsplats, till vänster efter huvudentrén.

Besöksadress: Kvibergs kyrkogårdsväg 4, 41505 Göteborg