Östra kapellet

Mellan Redbergsplatsen, Lunden och Härlanda ligger Östra kyrkogården

Kapellet på Östra kyrkogården är uppfört i nygotisk stil. Det invigdes 1861. Arkitekt är J H Strömberg, som också står bakom kyrkogårdens utformning. Vid en tillbyggnad 1955 målades väggmåningarna över, vilket gav rummet en ny karaktär. Frescomålningarna tas nu fram i den under 2019 pågående renoveringen.

Östra kapellet är mycket efterfrågat som begravningskapell. Kapellet är avsakraliserat sedan hösten 2017.

KAPELLET ÄR FÖR NÄRVARANDE STÄNGT EFTER EN BRAND! Mer information finns här.

Antal sittplatser: 48

Adress: Östra kapellet, Nobelplatsen 3, 416 57 Göteborg

Hållplats: Spårvagn 1, 3, 6, 8 - buss 17 - Redbergsplatsen.

Se karta och bilder från Östra kapellet

Begravningsexpeditionen

Vi svarar på alla frågor om begravningar, gravsättningar, gravrätter, beställning av plaketter, gravanordningar, bokning av kapell, gravvisning, nedlagda stenar av säkerhetsskäl samt frågor om lagar och förordningar.

Du når oss på 031-731 80 80 - tryck 2 för hjälp med frågor kring begravning.
Vardagar kl. 9-12, 13-16.
gbg.begravning@svenskakyrkan.se

Begravningsexpeditionen finns på Kvibergs begravningsplats, till vänster efter huvudentrén.

Besöksadress: Kvibergs kyrkogårdsväg 4, 41522 Göteborg (nytt postnummer 4/3-19)

Gå in i kapellet för att se hur det ser ut.

OBS - Östra kapellet byggs om efter brand och kommer se lite annorlunda ut från hösten 2019.