Fridhems kapell

Beläget vid Fridhems kyrkogård är kapellet det enda på Hisingen.

Fridhems kapell invigdes 1982 av biskop Bertil E. Gärtner. Kapellet har 72 sittplatser och är ritat av arkitekt Björn Christiansen.

Fridhems kapell har två salar. Båda salarna har vävnader med anknytning till Psaltaren 23. I den stora salen finns Gerd Ekdahls väv "Hans gröna ängar" (vers 2: "Han låter mig vila på gröna ängar", 1917 års översättning).

I den lilla salen finns en vävnad av Märta Afzelius: "Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal fruktar jag intet ont, ty du är med mig" (vers 4, 1917 års översättning). Tidigare fanns här en vandringskyrka som provisoriskt kapell.

Fridhems kapell är avsakraliserat sedan hösten 2017.

Adress: Fridhems kyrkogård, Fredenslundsvägen, 422 59 Hisings Backa

Hållplats: Buss 18, Fridhems kyrkogård

Se karta och bilder från Fridhems kapell

GÅ IN I KAPELLET FÖR ATT SE HUR DET SER UT, nya bilder 2020 med ny klädsel på bänkar

Begravningsexpeditionen

Vi svarar på alla frågor om begravningar, gravsättningar, gravrätter, beställning av plaketter, gravanordningar, bokning av kapell, gravvisning, nedlagda stenar av säkerhetsskäl samt frågor om lagar och förordningar.

Du når oss på 031-731 80 80 - tryck 2 för hjälp med frågor kring begravning.
Öppet för telefon vardagar kl. 9-12, 13-15. Utifrån den pågående coronapandemin är det inte öppet för fysiska besök.
gbg.begravning@svenskakyrkan.se

Begravningsexpeditionen finns på Kvibergs begravningsplats, till vänster efter huvudentrén.

Besöksadress: Kvibergs kyrkogårdsväg 4, 41522 Göteborg