Frösö Sunne Norderö församling

Kontakt

Frösö Sunne Norderö församling Besöksadress: Fjällgatan 4 C, 83242 Frösön Telefon: +46(63)161150 E-post till Frösö Sunne Norderö församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Frösö Sunne Norderö församling

Välkommen till en församling i anrik kulturbygd i den Jämtländska skärgården! Känn dig välkommen till våra verksamheter och lokaler oavsett om du bor här eller är på tillfälligt besök!

Här ser du vad som händer i församlingen den närmsta tiden.

Kalender och aktuellt

Här ser du vad som händer i församlingen den närmsta tiden.

Nedan finner du kontaktuppgifter till expeditionen och alla medarbetare i Frösö, Sunne, Norderö församling. Här finns också information om hur du kontaktar Jourhavande präst.

Kontakt

Den spontana kampanjen #metoo har gett kvinnors utsatthet en plats i ljuset. Kvinnor från olika branscher går samman och berättar om sexuella trakasserier och övergrepp. Inte heller kyrkliga miljöer går fri från detta. I Svenska kyrkan finns sedan lång tid tillbaka två kontaktpersoner i varje stift med uppgift att vara ett stöd för den som blivit kränkt av en anställd, förtroendevald eller ideell medarbetare inom Svenska kyrkan. Kontaktpersonerna är till för att lyssna, ge stöd till egna beslut och förmedla kontakter till myndigheter och organisationer.

Svenska kyrkans arbete mot sexuella övergrepp

Jag önskar att vi kunde säga att kyrkan är fri från kränkningar. Men jag vet också att så inte är fallet. Jag har undertecknat uppropet #Vardeljus och jag känner vrede över de strukturer som tillåter att sådant fortfarande sker.

Ärkebiskopens uttalande med anledning av #vardeljus

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

När Jesus möter en människa så gör han inte problem av varifrån den kommer men är mycket intresserad av den människans framtid. Hur du levt är inte den viktiga frågan, utan hur du vill leva. Läs Anders Fackss tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Vi samarbetar med Sensus