Foto: Fotoakuten

Man trivs där man behövs!

Vill du dela med dig av din kunskap och din tid, träffa nya människor och kanske lära dig någonting nytt. Varmt välkommen. Du behövs!

Svenska kyrkan ska vara en kyrka där alla känner sig välkomna. En plats för solidaritet, andlighet och eftertanke som behövs idag mer än någonsin. Här finns mötesplatser för människor i alla åldrar och en bred verksamhet som är igång varje vecka, året om.

Vi firar naturligtvis gudstjänst varje söndag, men utöver det händer så mycket mer. Varje vecka samlas hundratals människor för att delta i någon av kyrkans aktiviteter. Några jobbar med vårt internationella eller lokala hjälparbete, många sjunger i våra körer eller leker och lär i våra barn- och ungdomsgrupper.

Här möts människor också i stöd- och samtalsgrupper, vid soppluncher och caféer. Varje vecka möter vi människor i behov av både ekonomiskt och mänskligt stöd. Dessutom ser vi att hjälpbehovet ökar dramatiskt runt omkring oss. Vi upptäcker hela tiden nya uppgifter att ta tag i.

För att allt detta ska fungera,utvecklas och leva behövs både anställda och frivilliga. Inom kyrkan har de ideella krafterna alltid varit viktiga och redan nu finns många engagerade som hjälper till med allt från gudstjänster till klädinsamlingar.

Men vi vet att det finns många fler som vill göra en insats på sin fritid. Nu blir vi bättre på att ta hand om det engagemanget. Vår målsättning är att det ska vara lätt att finna sin uppgift för den som vill engagera sig i våra församlingar.

Därför finns numera en samordnare för ideella medarbetare hos Svenska kyrkan Falköping som ansvarar för utveckla arbetet. Tveka inte att höra av dig till Maria Kristiansson om du har idéer, frågor och funderingar. 

Har du frågor? Vill du anmäla ditt intresse? Kontaktperson: