Kyrkokören, Torup, kyrka
Foto: Staffan Orrdal

Musik i Torup

Här hittar du allt från körer, konserter och annat roligt som händer med musik i Torup!

Torups församling har 3 körer.

• Torups kyrkokör

• Kören Omni Cantus

• Seniorkören

Torups kyrkokör

Torups kyrkokör är en blandad kör med ett 20-tal medlemmar mellan 25 – 70 år. Vi övar på tisdagar mellan 19:00 – 21:00 i Torups församlingshem. Vi sjunger en varierad repertoar, allt från kyrkokörsmusik, klassiska stycken, visor, gospel och pop. Vi medverkar i gudstjänster och ordnar även egna konserter. Välkommen att sjunga med oss!

Omni Cantus

Kören Omni Cantus är en blandad kör med ett 40-tal medlemmar. Kören sjunger för närvarande tillsammans med kyrkokören Pastoralis i Gunnarp/Gällared/Krogsereds församling. Vi övar på tisdagar mellan 19 – 21 i församlingslokalen Arken i Ätran (Sjövikenvägen 3). Välkommen att sjunga med oss!
Kontakta körledare Mats Winbro, 0346-372 24.

Seniorkören

En kör med både sångglädje, trivsamt umgänge och god fika. Vi sjunger bara melodier, inte efter noter eller i stämmor. Sången ackompanjeras av spelmän från trakten på dragspel, fiol och gitarr. Vi träffas på torsdagar mellan 15 – 17 i Torups församlingshem. Ibland medverkar vi i gudstjänst eller framträder i andra sammanhang.
Välkommen!
Kontakta Monica Larsson 0730-46 28 77
Evy Johansson 0703-66 61 67

Tisdagen den 25 juni kl. 19,00 Sommarmusik Torups Kyrka

Filips Vari och Agnes Lax, musikaliska ungdomar från trakten.

Bjuder på härlig folkmusik med sina fioler.

Välkomna

Tisdagen 9 juli kl. 19,00 Musik i sommarkväll Rydöbruks kapell

”När sommaren bjuder på sin grönska”

Owe Ericsson, sång och Ylva Ericsson piano och sång

Tisdag 23 juli Kinnareds kyrka kl.19,00

”Från Bach till Boulanger”

George Bacos Sand och Joel Slott går sista året på kandidatprogrammet för musiker med klassisk inriktning på högskolan  för scen och musik i Göteborg.

De har satt ihop ett  blandat programm som framförs med piano och fiol.

Programmet inkluderar musik av bla I. Stravinskij, J.S Bach, E. Sjögren, L. Boulanger och C. Debussy.

Välkomna

Tisdag 6 augusti i Drängsereds kyrka. ”Livsgnista och Vardagsglitter”- musik och konst!

Kvällen inleds kl. 18,30 med vernissage, mingel och ett glas cider.

Kl 19,00 svänger musiken i gång. Välkomna!

Medverkande: Mia Abrahamsson, sång och piano, Charlotte Polson, altsaxofon

Jenny Andersson Lyngsaa.Foto