Triumfkrucifixet i Eskelhem. 1200-tal.
Foto: Bo-Göran Kristoffersson

Eskelhems pastorat

VÅRA KYRKOR ÄR ÖPPNA PÅ DAGTID FÖR BÖN OCH ANDAKT. Ett stort litet pastorat! Från kusten vid Tofta strand och Gnisvärd sträcker sig pastoratet in mot Gotlands mitt och omfattar församlingarna Eskelhem-Tofta och Vall-Hogrän-Atlingbo. Välkommen!

Kontaktuppgifter

Pastorsexpeditionen i Eskelhems prästgård är öppen för besök och telefonsamtal onsdagar och fredagar 9-11 och ofta även andra tider. Telefonnummer 0498-26 65 25. E-post eskelhem.pastorat@svenskakyrkan.se

Församlingsblad

Klicka här för att läsa församlingsbladet på din skärm!

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktionen är ett grundläggande måldokument som berättar vad Eskelhems pastorat är och vill vara. Den beskriver kyrkans grundläggande uppgift: att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Pastoratets digitala andakter

Om du har en smart telefon, surfplatta eller dator, så kan kyrkan komma hem till dig, med präst och allt. För på internet finns både andakter och gudstjänster. Här hittar du andakter som har spelats in i pastoratets kyrkor.

En person pratar i en handhållen högtalare.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Kristi himmelsfärd kanske kunde få vara en dag för oss som tappat bort Gud." Läs Tankar inför helgen av prästen Charlotte.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.