Framtiden bor hos oss

Nätverket "Framtiden bor hos oss" samlar distrikt och församlingar i Svenska kyrkan i mångreligiösa och mångkulturella stadsdelar. Hos oss tar det nya samhället och den nya kyrkan form.

Regional träff 3/10 i Gottsunda

Den 3 oktober bjuder Gottsunda Församling, Uppsala stift och FBHO-nätverket in till en dag med olika perspektiv på "Att följa Jesus där livet händer". Sista anmälningsdag är 27/9.

Regional träff 19/10 i Skäggetorp

Temat för dagen är ”kristen tro för nästa generation” utifrån folkkyrkan i mångfaldsområden. Vi ses lördagen den 19 oktober kl. 9-15. Sista anmälningsdag är 13/9.

"Att lära känna Svenska kyrkan lite djupare"

Som ett svar på behovet av att stötta medarbetare i en karriär i Svenska kyrkan, ger vi i höst en pilotutbildning i två delar.

Inre och yttre kallelse - demokrati och ledarskap 13-14 nov 2024

FBHO bjuder in till ett teologiskt dygn med rådslag i Hässelby församling, Stockholm. Medverkande: Jan Scherman, dokumentärfilmare, Jonas Eek, domprost, Eva Brunne, biskop emerita med flera.

Medarbetarkonferens 2024

I april 2024 genomfördes FBHOs-nätverkens första gemensamma konferens. 150 svenska och norska medarbetare samlades i Haugerud kirke i Oslo.

FBHOs nyhetsbrev och narrativa rapporter.

I FBHOs nyhetsbrev får du veta vad som är på gång i nätverket Framtiden bor hos oss. Här nedan kan du läsa tidigare nyhetsbrev och anmäla dig som prenumerant. Här finns även nätverkets narrativa rapport som redogör vad som hänt under året som gått.

Se Framtiden bor hos oss, här!

En serie i fem avsnitt om församlingarna i orten. Prenumerera på YouTube-kanalen så missar du ingenting!