Nätverket "Framtiden bor hos oss" samlar distrikt och församlingar i Svenska kyrkan i mångreligiösa och -kulturella stadsdelar. Hos oss tar det nya samhället och den nya kyrkan form. Vi reflekterar kring det som sker i våra områden och kring kyrkans uppdrag i vår kontext.

FBHO:s Vision om mångfaldskommunikation handlar om interaktivitet, representativitet och om att öka medvetenheten inom Svenska kyrkan om modern kommunikation i mångfaldskontext.

FBHO:s Vision om Mångfalds-kommunikation i Svenska kyrkan

mångkulturellt samhälle?

Den 8-9/11 är det dags igen för medarbetarkonferens.
Här finns program och Anmälningslänk.

Konferens Svensk - och lika olika

Vad är det att vara ”svensk”? Hur ser vår närhistoria ut – den som vi glömt, men som påverkar det vi är och gör? Hur ser svenskkyrklig identitet och utveckling ut i ett mångkulturellt samhälle? Den 8-9/11 är det dags igen för medarbetarkonferens. Här finns program och Anmälningslänk.

Vi delar gärna våra erfarenheter och metoder.
"Kristusvägen" riktar sig till den som vill veta mer om kristen tro.

Metod/Verksamhet

Vi delar gärna våra erfarenheter och metoder. I vår har Borås pastorat tillsammans med FARR Borås, Sensus och Bilda tagit fram studiematerialet "Meningsfull väntan" med filmer, arbetsblad och studiehandledning. Målgruppen är framförallt asylsökande som väntar på beslut. "Kristusvägen" riktar sig till den som vill veta mer om kristen tro.

I nr 1/17 av Svensk Kyrkotidning, presenterar Linköpings stifts medarbetare Carina Sundberg och Pernilla Myrelid, resultatet av den studie av predikningar om ”flyktingkrisen i Europa” som de gjorde under 2016. Studien ingår i ett europeiskt forskningsprojekt och utgår från predikningar inom nätverksförsamlingarna.

Predikningar om "flyktingkrisen i Europa"

Vad kan man då göra när framtiden förändras och man som kyrka kanske tappar medlemmar och intäkter? Det finns två klassiska svar, skriver Erik Boström; antingen ger man upp eller så anpassar man sig till en förändrad värld.

Bloggat

"Urholka inte de mänskliga rättigheterna" - Nätverkets Göteborgsförsamlingar kommenterar GPs ledare 24/9.

Massmedia Debatt

Vilken är den teologiska utmaningen i det mångreligiösa och mångkulturella samhället? Den frågan är ständigt aktuell inom nätverket.

Teologi

Om nätverket

Nätverket ”Framtiden bor hos oss” består av 22 församlingar och distrikt som arbetar i mångkulturell och mångreligiös miljö i Malmö, Göteborg, Linköping, Norrköping, Trollhättan, Södertälje och Stockholm. Nätverket arrangerar bland annat konferenser, utbildningar och driver opinionsfrågor.