Foto: Jan Norden

Nya avsnitt i ärkebiskopens podcast

Nyhet Publicerad

En fotbollsspelare, en före detta statsminister och en som precis har lämnat FN-skrapan i New York – det är några av vinterns gäster i ärkebiskop Antje Jackeléns podcast Prata till punkt med ärkebiskopen.

Det första nya avsnittet är, ett samtal med Emma Persson, advokat i asylrätt och brottsmål – om flyktingsituationen i världen, Sveriges roll och mänskliga rättigheter.

– Jag är glad över att få ”prata till punkt” med människor som har så olika erfarenheter med sig in i samtalet. Ibland skulle jag inte ens vilja sätta punkt utan hellre ”semikolon; fortsättning följer”. Jag hoppas att lyssnarna upplever det på samma sätt, säger ärkebiskop Antje Jackelén.

Podcasten finns tillgänglig i vanliga kanaler som till exempel iTunes, samt på Svenska kyrkans webbplats. Här kan man också lyssna på tidigare program.  

I podcasten vill ärkebiskop Antje samtala om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället. Varje samtal är omkring 50 minuter. Med start idag släpps ett nytt avsnitt varje tisdag fram till i mitten av februari med uppehåll över jul och nyår. 

Övriga medverkande i vinterns program är:  

Carl Bildt, politiker
Om världsläget, religioners roll och politikens möjligheter

Sara Danius, ständig sekreterare i Svenska Akademien 
Om litteraturens möjlighet, bildning och att vara den första kvinnan på en anrik position

Annika Elias, förbundsordförande på Ledarna 
Om ledarskap och värderingar

Jan Eliasson, diplomat
Om solidaritet, globalisering och världssamfundets möjligheter och utmaningar

Niklas Orrenius, journalist och författare
Om nationalism, årets ord 2016 och journalister som jordens salt

Agneta Pleijel, författare
Om skrivande, kultur och kristen tro

Lotta Schelin, fotbollsspelare
Om prestationer, att locka fram det bästa hos varje individ och sträva mot ett gemensamt mål, men också om hennes engagemang för en rättvisare värld

Dessutom släpps ett avsnitt från Bokmässan i Göteborg i höstas. Där sändes en podcast live då ärkebiskop Antje samtalade med journalisten Emanuel Karlsten om sociala medier, näthat, kyrka och samhälle.

Nya avsnitt i ärkebiskopens podcast

Nu släpps vinterns första avsnitt av ärkebiskop Antje Jackeléns podcast Prata till punkt med ärkebiskopen. Först ut är Emma Persson, advokat i asylrätt och brottsmål i ett samtal om flyktingsituationen i världen, Sveriges roll och mänskliga rättigheter.