Foto: Unsplasch

Har du ett rum ledigt?

Nyhet Publicerad

Nacka kommun söker bostad till nyanlända Nackabor. Kanske har du möjlighet att hyra ut en bostad till Nacka kommun, som i sin tur hyr ut den till nyanlända.

 

Dagligen läser vi om fruktansvärda lidanden i Syrien. Tusental människor flyr undan kriget. Till oss i Nacka kommer några av dessa. Nackas uppgift är att ta emot 366 personer under 2016. De har kommit månad efter månad och kommunen har hittills klarat av att ta emot dem. De erbjuds undervisning i svenska och i samhällsorientering. Det är viktigt att de som kommer inte hamnar utanför den svenska samhällsgemenskapen. Bostad har kommunen också lyckats ordna för de nyanlända fram till nu.

Men nu har ”vi nått vägs ände”. De finns inga bostäder för de 50 personer som kommer nu under december (2017 kommer det finnas fler bostäder färdiga för inflyttning). Du som har ett rum ledigt, eller en övernattningslägenhet, anmäl dig att ta emot en flykting. I den här krissituationen behövs både korta och lite längre hyreskontrakt.

Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse - hör av dig till Nacka kommun tfn 08-718 80 00. Du kan också maila till maria.fjellner@nacka.se.

Det finns mer information under rubriken ”Integration i Nacka” på kommunens hemsida: www.nacka.se