Other languages with Google Translate

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon:+46(18)680700 E-post till Uppsala stift

100 år av vänskap

I början av 1900-talet sökte sig en liten grupp svenska missionärer från Sydafrika till Sydrhodesia.

En stark kallelse drev dem till stora strapatser och så småningom ledde det till att en luthersk kyrka grundades i det som kom att bli Zimbabwe.

Tre missionärer tecknade historien i en bok som kom ut i samband med kyrkans hundraårsjubileum.

Boken finns i en nedladdningsbar PDF-fil. OBS! Att filen är 16 MB stor och kan på långsamma uppkopplingar ta en stund att ladda ner.

Ladda ner boken The History ELC Zimbabwe 1903-2003