Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling

Borgerlig begravning

Den som inte är medlem får en borgerlig begravningsceremoni. När det gäller val av gravplats och gravskick är alternativen desamma för medlem och icke medlem.

Borgerlig begravning utformar de anhöriga efter egna önskemål. Ni kan även utforma begravningen i samråd med den begravningsbyrå ni väljer att anlita.

Vid borgerlig begravning kan inte Boo kyrka användas, istället används ceremoni- och bisättningslokalen Duvan som ligger i anslutning till kyrkan. Vaktmästare finns på plats, men en borgerlig begravningsförrättare och musiker måste ni anlita själva.

Kostnaderna för gravplats täcks av den begravningsavgift alla betalar vare sig de är medlemmar i Svenska kyrkan eller inte. Bårtäcke finns att låna kostnadsfritt.

Begravningsombud
Länsstyrelsen förordnar ett begravningsombud för varje kommun. I Nacka kommun är Elisabeth Därth ombud. Hon har till uppgift att i begravningsfrågor granska hur Boo församling tar till vara de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan.

Elisabeth Därth
Begravningsombud