Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon:+46(8)7476600 E-post till Boo församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Borgerlig begravning

Den som inte är medlem får en borgerlig begravningsceremoni. När det gäller val av gravplats och gravskick är alternativen desamma för medlem och icke medlem.

Borgerlig begravning utformar de anhöriga efter egna önskemål. Ni kan även utforma begravningen i samråd med den begravningsbyrå ni väljer att anlita. 

Vid borgerlig begravning kan inte Boo kyrka användas, istället används ceremoni- och bisättningslokalen Duvan som ligger i anslutning till kyrkan. Vaktmästare finns på plats, men en borgerlig begravningsförrättare och musiker måste ni anlita själva. 

Kostnaderna för gravplats täcks av den begravningsavgift alla betalar vare sig de är medlemmar i Svenska kyrkan eller inte. Bårtäcke finns att låna kostnadsfritt.

Begravningsombud
Länsstyrelsen förordnar ett begravningsombud för varje kommun. I Nacka kommun är Elisabeth Därth ombud. Hon har till uppgift att i begravningsfrågor granska hur Boo församling tar till vara de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan.

Elisabeth Därth
Begravningsombud
076 171 17 10
elisabeth.darth@nacka.se