Barn och familj

Vi har verksamheter och aktiviteter för hela familjen! Kontaktuppgifter finner du längst ned på denna sida.

Sångstund i det gröna!

Sångstund ute i det gröna.Ta med något att sitta på och eget fika.

OBS! Max 6 föräldrar. Anmälan sker via SMS från kl 8 samma dag till Maria Holmberg: 073-5134702.

Tollare (ängen intill Noblaskolan)
Kl. 10- 11
8/6 samt 15/6

Kl. 13.30- 14.30
9/6 samt 16/6

Orminge (centrala parken)
Kl. 10-11
10/6 samt 17/6

Håll utkik här på hemsidan, barn_i_boo, instagram och facebook efter uppdateringar.

Öppna förskolan- höstens program (start v. 35)

Du som är förälder och har barn i åldrarna 0-5 år är välkommen till kyrkans mötesplats för barn och föräldrar där vi umgås, leker, fikar, sjunger och lär känna varandra. Gratis fika.

öppen förskola 0- 6 mån.

Kyrkans hus, Orminge C.
Torsdagar kl 13-14.30. Sångstund kl. 14.

öppen förskola 0- 5 år

Kyrkans hus, Orminge c
Tisdag kl. 9-11. Sångstund kl. 9.30
Fredagar kl. 9- 13.30. Sångstund kl. 9.30

Kummelnäs kapell
Onsdagar kl. 13.30- 16. Sångstund kl. 15.
Fredagar kl. 9-11. Sångstund kl. 9.30.

Tollare, Tollare torg
Tisdagar kl. 9-11. Sångstund kl. 9.30
Torsdagar kl. 9-11. Sångstund kl. 9.30

Kyrkans hus & Kummelnäs: Maria Holmberg

Tollare: Anna Hallberg

Rytmik- höstens program (start v. 35)

Rytmik är musik, rörelse och glädje med kroppen som instrument. Vi sjunger, ramsar, spelar och dansar. För barn 0- 5 år tillsammans med vuxen. Gratis fika!

Kummelnäs kapell
Fredagar 9.30- 10, syskonrytmik 0-5 år. Rytmikpasset sker i samband med öppna förskolan.

Torsdagar
9.30, rytmik 1-3 åringar.
10.30, rytmik 7-11 månader.
11.10, rytmik 0-6 månader.

Kontakt: Maria Westerlund

Himmel & pannkaka

En gudstjänst med fokus på förskolebarn samt deras föräldrar med mycket sång, musik och rörelse. Avslutas med pannkakslunch.

Alla är varmt välkomna - särskilt gurglande bebisar, föräldrar, pigga storasyskon, morfar, kusiner, snabbkrypande 10-månaders och pratglada 3-åringar.

Kostnadsfritt. Ingen föranmälan.

Fredagar kl. 10.30- 12
24/9, 22/10, 26/11, 10/12

Kontakt: Maria Holmberg

34:an

”Fritidshäng” för dig som går i åk 3 & 4. Kom och häng med kompisar, spela spel, ät mellis, delta i spännande projekt & fira andakt.

Start 31/8
Tisdagar
Kl. 14.30- 16.30.

Begränsat antal platser. Anmäl ditt barn via anmälningsformuläret, se nedan.

Kontakt: Maria Holmberg

56: an

”Afterschool” häng för dig som går i åk 5 & 6. Kom och häng med kompisar, fika, pyssla, spela spel, snacka om livet & fira andakt. Anmälan.

Begränsat antal platser. Anmäl ditt barn via anmälningsformuläret, se nedan.

Start 2/9
Tollare, Tollare Torg
Torsdagar
15.00-16.45.

Kontakt : Anna Hallberg

Enastående föräldrar

Välkomna till dukat bord! Kvällar för dig som är ensamstående med barn. Vi börjar med att äta middag tillsammans. Vi umgås med varandra och våra barn genom trevliga aktiviteter och knyter nya kontakter. Här finns plats för samtal, pyssel, skapande, spel, lek och andakt. Kostandsfritt.

Kyrkans hus, Orminge C. Kl. 17.00-19.00
Fredagar: 10/9, 8/10, 12/11, 10/12.
Kontakt och anmälan: Sophie Sköldeberg

"Det allra bästa med Enastående föräldrar-träffarna är att vi har träffat nya vänner, både jag och min dotter. Vi umgås ofta med flera av dem på fritiden. Min dotter tycker det är jättekul att gå på träffarna varje månad."  - Christina med dotter.

När man är ensam vuxen i ett hushåll och alltid är den som ska laga mat, vika tvätt, hämta i skolan, få ekonomin att gå ihop och hålla koll på friluftsdagar, så är det tacksamt med lite andrum. I gruppen Enastående föräldrar finns det utrymmet.

En fredagskväll i månaden träffas föräldrar och barn i Kyrkans hus för att få en paus från vardagen och bara umgås. Familjerna får sätta sig vid dukat bord och äta en god middag tillsammans. Inte en krona kostar det att vara med. Tack vare vår medlemsavgift kan vi som församling göra en konkret skillnad för de här familjerna.

Kvällen avslutas med andakt. Den som vill kan tända ljus och be, och den som bara vill lyssna gör det. Musik, sång, rörelse och stillhet blandas för att skapa en stund som passar alla åldrar.

Scouter

För dig mellan 7 och 10 år.
Mittemot Boo prästgård, ovanför Sågsjön, hittar du Arbetsgården. Här håller kyrkans scouter till . Tillsammans lär vi oss om djur och natur, om ledarskap och gemenskap, om att växa som individ och stärka vår självkänsla. Vi lär oss att göra upp eld, laga mat utomhus och att göra knopar, d.v.s. verktyg för att kunna klara sig i naturen på egen hand. Anmälan.

Arbetsgården, mittemot Boo prästgård.
Onsdagar kl.18.00-19.30.
Kontakt: Henrik Langels

Anmäl ditt barn via anmälningsformuläret, se nedan.

Anmälan till scouter, 34:an och 56:an

Anna Hallberg