Gudstjänster

Varje vecka firar vi flera gudstjänster i Boo församling. Välkommen att vara med i gemenskapen!

Högmässa

Söndagar kl 11.00 i Boo kyrka

Vi har alltid gudstjänst på söndagen. Den äger nästan alltid rum i Boo kyrka kl 11.00 och firas oftast som högmässa.

Vi ordnar taxi utan kostnad för den som har behov av resa från och till söndagens gudstjänst i Boo kyrka. Ring vår växel 08-747 66 00 för att boka kyrktaxi.

Morgonmässa

Onsdagar kl 8.30 i Mariasalen, Kyrkan Hus

Eftersom församlingens anställda har sitt personalmöte samma morgon, sätter det sin prägel på både mässans utformning och den gudstjänstfirande församlingens sammansättning. Alla som vill fira mässa är naturligtvis välkomna dessa onsdagsmorgnar.

Ungdomsmässa

Tisdagar kl 18.00 i Mariasalen, Kyrkans hus

Ungdomsmässan som vänder sig särskilt till konfirmander och ungdomar. Men självklart är alla välkomna! I den här mässan framhålls delaktighet och det finns möjlighet att skriva en egen bön, kladda ner sina tankar på klotterplanken Tack! och Hjälp!, personlig förbön och ljuständning. Musiken går oftast mot det moderna hållet och ungdomarna får ofta uppgifter under mässan.

Himmel & pannkaka

En gång i månaden firar vi vardagsgudstjänst i Kyrkans hus för små och stora och här finns något för alla sinnen! I gudstjänsten får vi smaka på en bit av himlen, och efteråt får vi äta riktiga pannkakor.

Mässa med små och stora

Mässa med små och stora är en gudstjänst med nattvard där barnen har en central plats. Vi lär av Jesus som säger ”låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte” och låter församlingens mångfald av åldrar speglas i våra uttrycksätt. Barnkörerna eller någon annan av våra barngrupper medverkar på olika sätt i gudstjänsten.

Mer av söndag

Mer av söndag är en lite annorlunda gudstjänst. Under två timmar träffas vi för att fika, prata om dagens tema och dela nattvardens bröd och vin. Det finns också chans att pyssla och leka. Tillsammans skapar vi gudstjänsten. Här möts människor i alla åldrar. Kom och var med i gemenskapen. Här behöver inga spralliga barnben sitta still!

Gudstjänst och andakt på äldreboenden

Våra präster och diakoner tillsammans med musiker besöker regelbundet Sarvträsk, Sofiero och Gammeluddens äldreboenden för att fira gudstjänst, sjungar psalmer och be tillsammans. Personalen på varje boende ser till att alla boende som önskar delta får möjlighet att göra det.

Kyrkvärd

Du som är över 16 år och medlem i Svenska kyrkan kan engagera dig som kyrkvärd! Uppdraget består i att agera värd vid församlingens gudstjänster och mässor i Boo kyrka. Är du intresserad? Kontakta Eva-Lisa Söderström för samtal och mer information.

Eva-Lisa  Söderström

Eva-Lisa Söderström