Duvan - ceremonilokal

Boo församling har en ceremonilokal utan religiösa symboler där alla former av begravningsceremonier och högtidliga sammankomster kan firas.

Duvan är en vacker ceremonilokal som, tack vare att den är religiöst neutral till sin utformning, passar särskilt bra för borgerliga begravningar. Men naturligtvis går det utmärkt att även ha en kristen högtid här. Lokalen är även lämplig för konserter.

Begravningar kan hållas i ceremonilokalen alla vardagar i veckan. Anhöriga kan här i stor frihet, själva eller tillsammans med en begravningsbyrå, bestämma över utsmyckning och former för begravningsakten.

Duvan har 70 permanenta sittplatser men rymmer 150 personer totalt. Lokalen bjuder på en vacker utsikt genom generösa fönsterpartier mot Sågsjön.

Audio/video
Lokalen har följande utrustning:

• Dator, (Windows7 Pro 2009) avsedd för bildvisning samt musikuppspelning via media som CD skivor, smartphones, USB-minnen. Används eget USB minne säkerställ att stickan är utan virus innan du loggar in på utrustningen. Används smartphones, sätt mobilen i flygplansläge/tyst läge.
  • Hörslinga
  • Ljudutrustning med möjlighet att koppla till fyra mikrofoner, för sång/instrument och tal, (tre headsets och en handmikrofon på stativ). Ljudtekniker tillhandahålls ej vid ceremoni, däremot erbjuds en kort handledning hur utrustningen sköts. Handledning bokas och ges av ansvarig kapellvaktmästare senast två dagar innan ceremonin ska äga rum.
  • En digital orgel, placerad på läktare.

I lokalen finns

• Två golvljusstakar med ljus
  • Ceremonibord
  • Vas med blommor
  • Två bordsljusstakar med ljus
  • Små ljusstakar med värmeljus
  • Flygel
  • Katafalk
  • Bårtäcke (blått tyg)

Förtäring är ej tillåten i Duvan men församlingen har andra lokaler att hyra.
Rökelse får ej användas i lokalen.
Klockringning kan ej ske vid borgerliga förrättningar.
Lokalen återställes i samma skick och med samma möblering som när den tillträddes.

Parkering
Parkering finns framför Boo kyrka, intill Duvan. Två handikapparkeringar finns i anslutning till Duvans huvudingång.

Välkommen att kontakta Boo församlings expedition, tel 08-747 66 00 om du vill veta mer om villkoren för användning av ceremonilokalen.

Boo kyrkväg 8.

Rundvandring i Duvan »