Kyrkans hus, Omringe centrum

Kyrkans hus

I Kyrkans hus ryms en mångfald aktiviteter för barn och vuxna i alla åldrar. Det händer något veckans alla dagar. I huset sker samtal med präst inför kommande dop, begravningar och bröllop.

Här hittar du Café Brunnen, körövningar, barn- och ungdomsaktiviteter, med mera. Det är även här vårt sociala och administrativa arbete har sin bas.

Mariasalen, Café Brunnen och mötesplats
Mariasalen är kyrksalen i Kyrkans hus. Här hålls det konserter, föredrag, gudstjänster och mässor. Du är alltid välkommen till vår morgonmässa här på onsdagar klockan 08:30. Du är också välkommen hit på egen hand för en stunds eftertanke. Du har möjlighet att dricka en kopp café i Café Brunnen som ligger strax innanför husets entré. På detta plan bedrivs även församlingens mötesplats för barn och föräldrar och en rad andra barn- och ungdomsverksamheter.

Titta in i Mariasalen »

Martasalen och rum att mötas i
En trappa upp hittar du Martasalen, där tisdagsoppan serveras varje vecka. I Martasalen anordnas också en rad vuxenaktiviteter, främst på vardagarna. På denna våning har också diakoner och präster sina tjänstesrum, där många enskilda samtal hålls, och även samtal inför dop, vigsel och begravning.

Sång, meditation och qi gong
I körrummet, som ligger i husets översta plan, övar några av församlingens körer. Här träffas även de som är nyfikna på exempelvis qi gong, meditation och bibelstudier.

Kyrkans hus historia

Den ursprungliga församlingsgården byggdes 1975 och blev med åren för liten för den verksamhet som kom att utvecklas i huset. Kring millenieskiftet tog diskussioner fart om en utbyggnad. Den första helgen i september 2005 invigdes den ombyggda församlingsgården.

När du besöker Kyrkans Hus kommer du att lägga märke till husets generösa volym, att det är högt i tak och att huset ger ett luftigt intryck. Färgsättningen går i en ljus ton men bryts mot väggar med starkare kulörer som rött, blågrönt och varmt grå. Ett annat utmärkande drag är omsorgen om detaljerna.

Varmt välkommen att ta en titt och att delta i verksamheten i Kyrkans hus!

Utövägen 4