Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling Webbplats

Scoutgården

Mittemot Boo prästgård, ovanför Sågsjön, hittar du Scoutgården. Eller Arbetsgården som den också kallas. Den ligger på en liten höjd och är omgiven av skog. Här träffas församlingens barn och unga för andakt, sång och annat skoj.

Enkelheten präglar gården som ibland ges extra trevnad från elden i den öppna spisen. Huset har rinnande varmt och kallt vatten. Miljön inbjuder till andakt, sagoberättande och sång.

Församlingens scouter träffas på gården på onsdagskvällarna. Barn och unga från 7 år är välkomna att vara med. Anmälan krävs, läs mer under barn och familj - scouter här på hemsidan.

Uthyrning
Boo församling hyr ut Scoutgården för barn- och ungdomsverksamhet. Kontakta bokningen för mer information.

Scoutgårdens historia
Det enkla huset var en gång två militärbaracker. De forslades hit 1948. Då användes barackerna mest av den kyrkliga arbetskretsen som bland annat organiserade sykurser här. En aning obekvämt eftersom damerna fick hämta sitt kaffevatten i prästgården.