Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling Webbplats

Kummelnäs kapell

Kummelnäs kapell hittar du under tallarna i Kummelnäs på Kummelnäsvägen 70, nära buss 421:s hållplats Engelbrektsvägen.

Det ursprungliga syftet med kapellet var att samla kristna från olika samfund för gemensamma aktiviteter. Idag bedriver vi verksamhet för församlingens allra yngsta i lokalen.

Aktiviteter för barn och föräldrar
De aktiviteter du kan delta i just nu är Öppen förskola aktiviteter för spädbarn med föräldrar, samt Klapp & klang.

Kapellet är fortfarande enkelt men de kringboende tycker att det ser trevligt ut när det lyser i de smårutade fönstren i denna lite lantliga kommundel. Ibland arrangerar kyrkan vuxenaktiviteter i kapellet och juldagens julotta är ett måste.

Kummelnäs kapells historia
Kummelnäs kapell byggdes 1925. Det uppfördes av medlemmarna i Östra Kummelnäs förening för kristlig verksamhet. Kapellets vackra utformning är präglad av 1900-talets frikyrkorörelse.

Boo församling övertog kapellet 1981. Det gjordes då en grundlig renovering. Då fick den rektangulära byggnaden även en takryttare och en nygjuten klocka. Kummelnäs kapell är numera skyddat enligt kulturminneslagen.

Uthyrning
Boo församling hyr ut Kummelnäs kapell för dop och dopfika. Elpiano och möjlighet att koka kaffe finns. Det finns plats för 50 personer. En doft av väckelsetidens engagemang får du på köpet.

Adress: Kummelnäsvägen 70

Här kan du se hur kapellet ser ut interiört »