Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon:+46(8)7476600 E-post till Boo församling

Kummelnäs kapell

Kummelnäs kapell hittar du under tallarna i Kummelnäs på Kummelnäsvägen 70, nära buss 421:s hållplats Engelbrektsvägen.

Det ursprungliga syftet med kapellet var att samla kristna från olika samfund för gemensamma aktiviteter. Idag bedriver vi verksamhet för församlingens allra yngsta i lokalen.

Aktiviteter för barn och föräldrar
I Kummelnäs kapell har vi verksamheter för barn och föräldrar.https://www.svenskakyrkan.se/boo/motesplatsbarnochforaldrar

Ibland arrangerar kyrkan vuxenaktiviteter i kapellet och juldagens julotta är en fin tradition.

Kummelnäs kapells historia
Kummelnäs kapell byggdes 1925. Det uppfördes av medlemmarna i Östra Kummelnäs förening för kristlig verksamhet. Kapellets vackra utformning är präglad av 1900-talets frikyrkorörelse.

Boo församling övertog kapellet 1981. Det gjordes då en grundlig renovering. Då fick den rektangulära byggnaden även en takryttare och en nygjuten klocka. Kummelnäs kapell är numera skyddat enligt kulturminneslagen.

Kapellet är fortfarande enkelt men de kringboende tycker att det ser trevligt ut när det lyser i de smårutade fönstren.

Uthyrning
Boo församling hyr ut Kummelnäs kapell för dop och dopfika. Det finns plats för 50 personer (10 barnstolar).
I lokalen finns:
 2 hyllor i kylskåp
 1 dubbelkaffebryggare
 6 termosar
 Vattenkokare
 Städutrustning
 Microvågsugn
Elpiano.

Adress: Kummelnäsvägen 70

Här kan du se hur kapellet ser ut interiört »