Välkommen till Boo församling!

Välkommen till Boo församling! Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Välkommen till Boo församling! Webbplats

Gravskötsel

En grav måste skötas och hållas...” i ordnat och värdigt skick”. Så står det i Begravningslagen. Ansvaret för att graven vårdas är gravrättsinnehavarens men inte nödvändigtvis rent praktiskt.

Att vårda en grav är ett sätt att hålla ett minne levande och en gärd av respekt för den avlidne. Men många gånger kan det hända att man inte har möjlighet att göra de regelbundna besöken som behövs. Eller att man inte orkar sköta graven på rätt sätt. Då kan ansvaret för gräsklippning, ogräsrensning med mera lämnas över till Kyrkogårdsförvaltningen. Vi tar mot en avgift emot skötseluppdrag. Även plantering av vår- och sommarblommor, höstdekoration samt gravljus kan ingå i uppdraget.