Vigsel

Att vigas och ingå äktenskap är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och till ett liv tillsammans.

Boka vigsel direkt här på webben! 

OBS! Boo kyrka håller stängt för renovering från och med 1/9 2021. Välkommen att boka Kyrkans hus, Duvan eller Boo kapell för er vigsel (tider nedan). Önskar ni boka Kummelnäs kapell så kontakta oss via telefon eller epost.

Gör så här:

  • Välj Boo kyrka eller Boo kapell och/eller datum för att få upp lediga tider i kalendern. Syns det inga tider i kalendern beror det på att vigseltiderna redan är bokade.  Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. 
  • När bokningen inkommit till oss, gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse. 
  • Har du frågor eller inte hittar någon tid som passar, kontakta expeditionen på 08-747 66 01 eller boo.forsamling@svenskakyrkan.se
  • För tillfället går det inte att låna en brudkrona. 
  • Med reservation för eventuella ändringar vad gäller bemanningen (präst och musiker).
  • Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR.

bokning av vigsel

Telefon: 08-747 66 01
E-post till Boo församling

Telefontider:
Mån, tis, tors & fre kl 9-12.
Ons 13–15.

Bröllop är ofta ett minne för livet, inte bara för dem som gifter sig, utan också för släkt och vänner. Om minst en i paret är medlem i Svenska kyrkan kostar vigseln ingenting.

Akten sker ofta i kyrkan. I Boo har vi bara en kyrka men många vigslar äger också rum i privatägda Boo kapell. Ibland förekommer vigsel i hemmet, utomhus eller i någon annan lokal.

Ceremonin följer alltid Svenska kyrkans ordning för vigselgudstjänst. Ordningen är densamma för sam- och olikkönade brudpar. I samråd med prästen och musiker kan man göra vigseln personlig med olika symbolhandlingar, dikter och sånger. 

Vigselgudstjänstens högtidlighet och allvar vill vara ett stöd när vardagen gör sig påmind. Under akten ber vi att kärleken mellan oss alltid ska få finnas i våra liv. Gud är kärlek och all kärlek har sitt yttersta ursprung i Gud. Även de som gift sig borgerligt är välkomna till kyrkan för att få välsignelse och förbön.

Hindersprövning och vittnen
För att vigas behöver ni en präst, två vittnen och en beviljad hindersprövning. Hindersprövningen ansöker ni om hos Skatteverket. Den måste visas för prästen innan vigselgudstjänsten.

Förslag av psalmer och sånger för vigsel 
Vår huvudinriktning är att värna den levande musiken vid våra gudstjänster och kyrkliga handlingar.

Inför vigseln är det bra att känna till att Boo församling fattat ett beslut om att inte framföra inspelad musik från t.ex. CD eller Spotify under gudstjänsten. Däremot går det bra för den som vill och önskar att på egen hand ordna en sångsolist som sjunger vid vigseln. Musikern tar gärna emot musikönskemål.

Om en eventuell sångsolist behöver ackompanjemang till sin sång så hjälper våra kyrkomusiker gärna till. Vid inbjudan till vigselsamtalet så får du kontaktuppgifter till den kyrkomusiker som kommer att spela vid vigseln.

Klicka här för att öppna listan med förslag av psalmer och sånger för vigsel. 

 

Vanliga frågor om vigsel

Får vi kasta ris? Får vi dekorera i kyrkan? Får vår solist möjlighet att öva med musikern? Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna inför vigseln.

interiör Boo kyrka

Våra kyrkor och lokaler

Du hittar information om våra andra lokaler här

Musik efter önskemål

Kontakta oss så hjälper vi dig med musik till dop, vigsel eller begravning.