Musikandakter

En musikalisk andakt på lördag förmiddag i Christinae kyrka med ett omväxlande musikprogram. Här bjuds på musik från inbjudna musiker och kyrkans egna körer.

Lördagar kl 10.30 och därefter serveras kyrkkaffe i Christinaesalen, ca kl 11

Januari

20          Varma vintertoner. Ida Werner och Simon Magnussen, sång och gitarr

27          Sakralt och jazzigt i en salig blandning med Alingsås brasskvartett.

Februari

3            ”Let there be light!” Ungdomskören och Christinae Voice . Körledare: Samuel Ekstener och Margareta Andréasson

10          ”Längtan efter ljus”. Camilla Voigt musicerar tillsammans med          medlemmar ur Jonsereds damkör.

17          Alingsås manskör under ledning av Martina Gidstedt.

24          Anten och Stora Mellby kyrkokörer under ledning av Ulf Esborn

Mars

3            ”Vakna först i sommartid”. Kvartettsång med Ida Johammar, Hanna Levin, Per Helgesson och Jakob Linde.

10          ”Vad du vill”. Musikal med Christinae flickkör under ledning av Emma Undemar.

17          Mariakören under ledning av Emma Undemar

24          Barnkörer från Lena församling och från St Pauli församling i Göteborg. Körledare: Emma Jenderman och Ingegerd Anderzén.

7            ”Himlen är oskyldigt blå”. Helene Ek Bane med sångelever.

14          ”Ska nya röster sjunga”. Petra Dalin, Matilda Hagström och Emma Undemar.

21          Vox Femina under ledning av Emma Undemar

28          Christinae teatergrupp med Staffan Nattsén

Maj

5            Misa Criolla. Solanumkören och den chilenska gruppen Wira Cocha. Körledare: Ylva Björnstam.

19          ”En vänlig grönskas rika dräkt”. Christinaekören under ledning av Lars Storm.

Margareta Andréasson