Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon:+46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås

Musikandakter

En musikalisk andakt på lördag förmiddag i Christinae kyrka med ett omväxlande musikprogram. Här bjuds på musik från inbjudna musiker och kyrkans egna körer.

Lördagar kl 10.30 och därefter serveras kyrkkaffe i Christinaesalen, ca kl 11

September

28                   ”Lyft din blick” Alingsås Gospel under ledning av Sara Mjönes.

Oktober

5                  ”Stjärnor” Musik från nu och då, på bl.a. svenska, spanska och latin.                               Vokalensemblen Gåshud under ledning av Ulrik Marksten.

12                   ”Här kan jag landa” Sara och Henrik Jakobsson delar med musikens
                         hjälp med sig av några av livets alla landningsplatser.

19                ”Lennart Hellsing 100 år” Christinae kyrkas unga körer.
                      Körledare: Johanna Thür, Emma Undemar och Samuel Ekstener.

26                Equmeniakyrkans musikkår. Dirigent: Per-Olof Jönbrink.

November

9                  Musikalen ”Ängel utan vingar” framförs av Christinae Boys och Voice.                       Körledare: Emma Undemar och Samuel Ekstener

16                Christinae ungdomskör
                     under ledning av Johanna Thür och Samuel Ekstener.

23                ”Ett Herrans underverk”. Josefine Elmander och Lisa Monfelt sjunger                         sånger ur musikalens värld. Piano: Samuel Ekstener.

30                 ”Se, din konung kommer till dig”. Christinae barnkörer sjunger
                       adventssånger under ledning av Emma Undemar, Johanna Thür och
                       Samuel Ekstener.