Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon:+46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås

Musikandakter

En musikalisk andakt på lördag förmiddag i Christinae kyrka med ett omväxlande musikprogram. Här bjuds på musik från inbjudna musiker och kyrkans egna körer.

Lördagar kl 10.30 och därefter serveras kyrkkaffe i Christinaesalen, ca kl 11

Februari

2                   ”Låt ditt ljus växa fram” Christinae barnkör och flickkör. Körledare: Margareta Andréasson och Samuel Ekstener.

9                   ”Nära marken och himlen” Dikter, akvareller och musik. Cecilia Luther, violin och Margareta Andréasson, piano.

16                 Christinae Vitalis – den nya seniorkören under ledning av Margareta Andréasson.

23                 ”Jag vill tacka livet”. Finskt, svenskt och chilenskt med Sirpa Åhman, sång och Maria Wingate, dragspel och piano.

Mars

2                   Musikal! Christinae Voice och Christinae Boys. Körledare: Emma Undemar och Samuel Ekstener.

9                   Barnkörer från Lena församling och från Sankt Pauli församling i         Göteborg. Körledare: Emma Jenderman och Ingegerd Anderzén

16                 Solanumkören under ledning av Ylva Björnstam

23                 Helene Ek Bane och Sångfokus sjunger ABBA-låtar

30                 Christinae ungdomskör under ledning av Samuel Ekstener och             Margareta Andréasson

6                   Ornunga döttrar under ledning av Marie Ahlgren

13                 Herrestad vokalensemble under ledning av Hanz Blomdahl

27                 Red Wing Band – jazzfestival i Alingsås.

Maj

4                   ”Vintern rasat ut”. Alingsås manskör under ledning av Martina Gidstedt.

11                 Disneylåtar med Michelle Sandberg, sång och Björn Eriksson, piano

18                 Schuberts vackraste sånger. Jakob Linde, baryton och Margareta Andréasson, piano.

25                 ”En stund på jorden”. Tomas Lindskog, sång och Jannis Lundqvist, piano och gitarr

Juni

8                   ”En vänlig grönskas rika dräkt”. Christinaekören under ledning av Lars Storm.

Margareta Andréasson