Musikandakter

En musikalisk andakt på lördag förmiddag i Christinae kyrka med ett omväxlande musikprogram. Här bjuds på musik från inbjudna musiker och kyrkans egna körer.

Lördagar kl 10.30 och därefter serveras kyrkkaffe i Christinaesalen, ca kl 11

September

22       ”Livnära”. Dikter, akvareller och musik. Cecilia Luther, violin, Torbjörn Luther, viola och Hanna Engström, orgel och piano.

29       ”Som fria löv i vinden” Ida Werner och Simon Magnussen, sång och gitarr.

Oktober

6          Vårgårda pianotrio spelar Clara Schumann. Nadja Schelin, piano, Kjell Emilsson, violin och Staffan Svedberg, cello.

13       ”Röd är hösten”. Christinae barnkör, flickkören och Christinae Boys under ledning av Samuel Ekstener och Margareta Andréasson.

20       Nårunga kyrkokör under ledning av Claes Hilliges.

27       ”Till musiken” - Schuberts vackraste sånger. Jakob Linde, baryton och Margareta Andréasson, piano.

November

10       ”Let there be light” Christinae ungdomskör under ledning av Samuel Ekstener och Margareta Andréasson.

17       ”Älskade bröllopssånger”. Sofia, Jonathan och Johan Ivarson.

24       Tvåhundra tangenter. Musik för piano och orgel. Margareta Andréasson, piano och Lars Storm, orgel.

December

1          ”Se, din konung kommer till dig”. Christinae barnkörer sjunger adventsånger under ledning av Emma Undemar, Samuel Ekstener och Margareta Andréasson.

Margareta Andréasson