Konsert

Svenska kyrkan Alingsås har en stor konsertverksamhet där både inbjudna artister liksom församlingens musiker och körer medverkar regelbundet.

konserter - våren 2017

Lördag 8/4, 17.00. THE CRUCIFIXION av Sir John Stainer (1840–1901)
Christinaekören.  Mikael Englund, tenor. Karl Johan Nordensten, bas. Stephen Craig, orgel. Lars Storm, dirigent.  Som en mäktig portal in till Stilla veckan framför Christinaekören, tillsammans med solister och organist, John Stainers oratorium ”The Crucifixion”. Med sitt ödmjuka och lättillgängliga tonspråk har det blivit ett av de mest framförda kyrkomusikaliska verken, inte minst i Stor-brittanien och USA – en arvtagare till traditionen efter Bachs stora passioner.

Lördag 22/4, 17.00. NAÁM. Magdalena Nilsson, sång. Nabil Kassis, quanun
Anders Waernelius, slagverk. I ett guldregn av toner möts arabisk och svensk folkmusik och det som uppstår däremellan. Olika kulturer dansar samman i intimitet, respekt och lekfullhet. Magdalena Nilsson är sångerska och musik-pedagog. Har sin grund i det folkliga och inspireras av musik från olika delar av världen. Lekfullheten och hjärtats sanna uttryck är hennes drivkraft. Nabil Kassis är musiker från Aleppo i Syrien och har kommit hit till Sverige pga kriget. Han bygger och spelar quanun – ett arabiskt stränginstrument med 78 strängar. Att höra Nabil spela är som att bada i ett hav av skimrande guldregn. Anders Waernelius är slagverkare med långt förflutet inom folk- och världsmusik.

Lördag 29/4, 17.00. VÅREN KOMMER TILL VÅR FRÖJD. Christinae Voice, ungdomskören och Christinae barnkör. Daniel Lindén, piano. Margareta Andréasson, dirigent. Som avslutning på terminens konsertserie hälsas våren välkommen av unga röster under ledning av Margareta Andréasson. I den färgsprakande musikaliska buketten återfinns allt från medeltida vårvisor, via ”Nu grönskar det” av J. S. Bach, till Robert Brobergs sprittande ”Det som göms i snö”.

Konserter i christinae kyrka

Konserterna i Christinae kyrka är sen länge en uppskattad del av pastoratets verksamhet och av Alingsås kulturliv. Varje år erbjuds ett 25-tal konserter, alltid med fritt inträde. Vår- och höst på lördagar kl 17. Sommartid (juli) söndagar kl 20.

Ansvariga för konsertverksamheten är Lars Storm och Lollo Konnebäck.

musikgudstjänster

Musikgudstjänster med såväl lokala som externa sångare och musiker förekommer regelbundet i alla pastoratets kyrkor.

Lollo Konnebäck

Musiker / Kommunikatör, Musiker