Om Högstorps kyrka

Antal sittplatser, tillgänglighet, historia och annan information om Högstorps kyrka.

Högstorps kyrka ingår i Växjö stads- och domkyrkoförsamling och är stadsdelskyrka för Öster och Högstorp. Högstorps kyrka är byggd i modern stil och ligger högt belägen med kyrksalen i riktning öst-västlig riktning. I lokalen finns det även församlingssal med kök, och kontorsrum på entréplanet. I souterrrängplanet finns lokaler för öppen förskola mm.

SITTPLATSER

Högstorps kyrka har 104 sittplatser.

Automatisk dörröppnare vid huvudentrén.
Rullstolshiss.
Handikappanpassade toaletter.
Hörslinga.

Historia

Högstorps kyrka uppfördes år 1965 efter ritningar av arkitekt Sigfrid Ullén från Karlskrona. Den invigdes den 2 oktober 1965 av biskop David Lindqvist.

År 1991 byggdes församlingsdelen till i två plan med kontor- och samtalsrum samt rullstolshiss till souterrängplanet. Arkitekt för ombyggnaden var Ulf Hjelm, Växjö Byggkonsult AB.