Musik i sommarkväll

Västerledskyrkan onsdagar 19.30. Välkommen att ta del av ett brett och varierat­ musikutbud i sommar! Efter konserterna serveras kaffe på terrassen. Fri entré. Här hittar du också länken till livesändningarna.

På grund av coronapandemin får 50 personer vistas i kyrkan.
För att erbjuda möjlighet för fler och även personer ur riskgrupper att lyssna, kommer vi att sända de flesta konserterna live på
facebook.com/vasterledsforsamling

Hjärtats sånger – musik från barock  till nutid

onsdag 1 juli kl. 19.30 i västerledskyrkan

Vackra, sprudlande och vemodiga sånger om kärlekens många dimensioner­ blandas med spännande instrumentala stycken.
Musik av Bach, Händel, Roman, de Frumerie och Madeleine Isaksson.
Anna Zander, mezzosopran.
Kerstin Frödin, blockflöjt och oboe.
Fredrik Zander, orgel och piano.

Kvällen stundar

ONSDAG 8 JULI KL. 19.30 I VÄSTERLEDSKYRKAN

Familjen Olofson sjunger och spelar musik av bland andra Peterson-Berger, Hahn, Nordqvist, Alfvén och Olof Olofson.
Carina, Pelle, Olof och Oskar Olofson, Malin Nyberg, sång, trumpet, saxofon, piano och orgel.

Trinity – en svängig treenighet

ONSDAG 15 JULI KL. 19.30 I VÄSTERLEDSKYRKAN

Lekfullhet, inlevelse och sväng är nyckelorden när Trinity tar oss på en musikalisk resa mellan jazzstandards, pop och visa.
Karl Olandersson, trumpet.
Andreas Hellkvist, Hammond B3.
Jojo Djeridi, trummor.

Landskap

ONSDAG 22 JULI KL. 19.30 I VÄSTERLEDSKYRKAN

Med harpa, nyckelharpa och sång frambringar folkmusikduon Eir en värld som resonerar i allas vår fantasi mellan ljus och mörker.
Duon Eir: Nina Grigorjeva med bakgrund som barockmusiker
och riksspelmannen Johan Lång.

Orgel och saxofon

ONSDAG 29 JULI KL. 19.30 I VÄSTERLEDSKYRKAN

Psalmer varvas med klassisk musik och jazzigare låtar. Saxofon och orgel på ”ett nytt sätt” och även något äldre orgelstycke.
David Ehrlin, saxofon.
Hanna Drakengren, orgel.

Destination Astor Piazzolla

ONSDAG 5 augusti KL. 19.30 I VÄSTERLEDSKYRKAN

Ett program med svensk musik, franska tongångar och gitarrmusik från Sydamerika som slutligen­ landar i en rejäl dos musik av den Argentinske tangomästaren Piazzolla.­
Duo dialog:
Dan Larsson, klarinett.
Magnus Grönlund, gitarr.

Från Frösö kyrka till Notre Dame

ONSDAG 12 AUGUSTI KL. 19.30 I VÄSTERLEDSKYRKAN

Musik från Förklädd Gud, Vid Frösö kyrka, Bach, Mendelssohn och franska klanger av Debyssy och Vierne samt improvisationer över svenska folkvisor.
Fredrik Zander, orgel.

Näktergalens sång

ONSDAG 19 AUGUSTI KL. 19.30 I VÄSTERLEDSKYRKAN

(Denna konsert livesänds inte)
Franska, svenska och tyska romanser av Lili Boulanger, Svea Welander, Debussy, Mahler och Alban Berg med flera.
Eva Maria Hux, cello.
Fredrik Zander, orgel och piano.

Musik i sommarkväll med Västerleds kammarkör

ONSDAG 26 AUGUSTI KL. 19.30 I VÄSTERLEDSKYRKAN

Musik av Stenhammar, Peterson-Berger, Rachmaninov, Fauré, Grimsdottir och andra. Dirigent Fredrik Zander. Finns plats för cirka 30 besökare i kyrkan.