Foto: Mats Åsman

Dansmeditation

Vi rör oss till olika slags musik och rytm på ett kravlöst sätt. Vi rör oss utan handfattning och med avstånd i S:t Ansgars kyrka. Inga förkunskaper krävs. Här kan du läsa mer!

Dansmeditationen utgår från människors uråldriga lust att dansa till musik och i gemenskap med andra. Den är en del av en internationell rörelse och består av både koreograferade och fria rörelser.

Vi rör oss till olika slags musik och rytm på ett enkelt och kravlöst sätt. Med hjälp av vår andning och med både fria och repetitiva steg och rörelser, enskilt och i cirkel, övar vi oss att bli mer närvarande. Vi finner stillheten inom oss även när vi befinner oss i rörelse.

Inga förkunskaper krävs. Vi rör oss utan handfattning och med avstånd.

Tid: Fyra torsdagar kl. 18.00–19.30. Den som vill kan stanna kvar efteråt en stund då vi avslutar med att dela våra tankar.
Datum hösten 2021: 23 september, 21 oktober, 18 november, 16 december
Plats: S:t Ansgars kyrka
Ledare: Ingegerd Häller, präst och dansledare inom denna tradition sedan drygt 20 år tillbaka. Ingen föranmälan behövs. Har du några frågor hör av dig på tel 073-063 23 87, gärna via sms.