Film och existens

En mötesplats där vi ser på film och pratar om dess innehåll utifrån tankar om tro, liv och filmanalys. Efter filmen följer samtal med existentiella frågor som utgångspunkt.

Välkommen till Film och existens! Vi ser på film tillsammans och pratar om dess innehåll utifrån tankar om tro, liv och filmanalys.

Tid: Fyra onsdagar kl. 19.00–22.00
Datum våren 2023: 18 januari, 1 februari, 15 mars, 26 april
Plats: Församlingshuset i Alvik

Samtalsledare är Ulrika Johansson, präst. Kostnadsfritt. Ingen föranmälan. Fika serveras kl. 18.45.

Belfast

Onsdag 18 januari kl. 19.00 Församlingshuset i Alvik

Nordirland i slutet av 1960-talet. I händelsernas centrum står Buddy, en ung pojke som närmar sig tonåren. Buddys liv är fyllt av familjekärlek, lekfullhet och blomstrande romantik. Men då hans älskade hemstad drabbas av allt större oroligheter, står hans familj inför ett viktigt val. Ska de hoppas på att konflikten kommer att gå över eller ska de lämna allt de känner till bakom sig, för ett nytt liv.

Monica Z

Onsdag 1 februari kl. 19.00 Församlingshuset i Alvik

Filmen följer den berömda sångerskan och skådespelaren Monica Zetterlund från värmländska Hagfors till jazzens innekretsar i New York på sextiotalet. Filmen skildrar en exceptionell artist som med unik närvaro och sårbarhet levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset.

Äppelkriget

Onsdag 15 mars kl. 19.00 Församlingshuset i Alvik

Äppelkriget" är Hasse & Tages miljömedvetna saga om en äppelodlarfamilj som går till angrepp mot storfinansen. En kapitalist kommer till Änglamark för att göra om byn till ett stort fritidsområde. Han har med sig ett gäng hänsynslösa hejdukar, men de har inte mycket att sätta emot den lokala motståndsrörelsen.

The Sound of Music

Onsdag 26 april kl. 19.00 Församlingshuset i Alvik

En hjärtevärmande berättelse, baserad på en sann historia. Julie Andrews lyser upp rollen som Maria, den livfulla unga kvinnan som lämnar klostret för att bli guvernant åt kapten Trapps sju barn. Han är en enväldig änkeman vars stränga regler inte tillåter något utrymme för musik och skratt. En tidlös klassiker med några av världens mest älskade sånger.