Film och existens

En mötesplats där vi ser på film och pratar om dess innehåll utifrån tankar om tro, liv och filmanalys. Efter filmen följer samtal med existentiella frågor som utgångspunkt.

Tid: Fyra onsdagar kl. 19.00–22.00.
Datum hösten 2019: 18 september, 16 oktober,  13 november, 11 december.
Plats: Församlingshuset i Alvik.

Samtalsledare är Anita Elweskiöld, präst. Kostnadsfritt. Ingen föranmälan. Fika serveras kl. 18.45.

18 september: The blind side

Den sanna historien om Michael Oher, en hemlös afro-amerikansk yngling från ett trasigt hem, som tas in av familjen Touhy, en välbärgad, vit familj, som hjälper honom att uppnå sin fulla potential.

16 oktober: Himmel över Berlin

På Berlins krigsmärkta gator strövar ängeln Damiel omkring, osynlig för vanliga dödliga. Med en ängels kraft kan han se och höra allt överallt, men han saknar förmågan att kunna påverka händelser, liksom mänskliga egenskaper som känsel, smak och doft. Sorgset undrar Damiel hur det vore att hålla en hand och känna doften av en kvinnas hår när han möter trapetsflickan Marion - en vanlig dödlig, om än överjordiskt vacker. När han avlyssnar hennes innersta tankar upplever han kärlek för första gången och ställs inför ett svårt beslut - att överge sina känslor eller att för alltid förlora sina vingar.

13 november: The Judge

Storstadsadvokaten Hank Palmer återvänder hem till sin hemstad när hans pappa, en småstadsdomare, anhålls misstänkt för mord. Han ger sig ut på jakt efter sanningen och längs vägen återfår Hank kontakten med sin familj som han inte träffat på flera år

11 december:  En julsaga

Julen är inget mer än "humbug" för Ebenezer Scrooge. Han är en girigbuk tillika kallhamrad affärsman vars enda strävan är ekonomisk framgång, och det har gjort honom till en bitter, olycklig... gammal man. Men en julafton får han besök av tre andar... Charles Dickens odödliga klassiker återvänder här i en trollbindande upplaga med Patrick Stewart i rollen som Scrooge. Se ett viktorianskt London komma till liv och upplev en julsaga du sent kommer glömma.

Anita  Elweskiöld

Anita Elweskiöld