Film och existens

En mötesplats där vi ser på film och pratar om dess innehåll utifrån tankar om tro, liv och filmanalys. Efter filmen följer samtal med existentiella frågor som utgångspunkt.

Välkommen till Film och existens! Vi ser på film tillsammans och pratar om dess innehåll utifrån tankar om tro, liv och filmanalys.

Tid: Tre onsdagar kl. 19.00–22.00
Datum hösten 2021: 13 oktober, 10 november, 8 december.
Plats: Församlingshuset i Alvik.

Samtalsledare är Ulrika Johansson, präst. Kostnadsfritt. Ingen föranmälan. Fika serveras kl. 18.45.

En oväntad vänskap

onsdag 13 oktober kl. 19.00

Det här är den sanna historien om två män som på ytan inte har något gemensamt. Den välbeställde Philippe är förlamad efter en olycka och ska anställa en ny assistent. Driss söker bara jobbet för att han måste visa upp att han är aktivt arbetssökande. Det här är början på en oväntad vänskap mellan två individer.

Mitt liv som hund

onsdag 10 oktober kl. 19.00

Lasse Hallströms komedi blandar både skämt och allvar i berättelsen om den knappt tonårige överlevnadskonstnären Ingemar.
När hans mamma blir allvarligt sjuk skickas Ingemar till en morbror i Småland. Där träffar han Saga som är suverän på att boxas, men Ingemar är lagom intresserad. Det viktigaste för honom är att mamma blir frisk, och med en egen filosofi och fantasi håller han sorger och besvikelser på avstånd.

Charles Dickens: En julsaga

onsdag 8 december kl. 19.00

Julen är inget mer än ”humbug” för Ebenezer Scrooge. Hans enda strävan är ekonomisk framgång, vilket har gjort honom till en bitter och ensam man. Men en julafton får han besök. En klassiker från Charles Dickens som påminner om julens budskap.