Sjung i kör!

Gospel, klassiskt, pop... I Svenska kyrkan Västerås verksamheter finns runt 50 körer - för alla åldrar.

Att sjunga i kör är en av Sveriges mest omtyckta aktiviteter och siffror menar att runt 600 000 svenskar sjunger i kör! Och det är inte så konstigt då många upplever att sjunga i kör ger både glädje och skapar gemenskap.

Att vara med i någon av Svenska kyrkan Västerås runt 50 körer är kostnadsfritt. Körer finns för alla åldrar, över hela stan och med olika stilinriktningar. Till några få, bl a Västerås domkyrkas körer, gäller att du får göra ett sångprov för att bli antagen - men till de allra flesta körer kommer du som du är - oavsett krav på tidigare körvana eller hur ”bra” du sjunger.

De flesta körer övar varje vecka under terminerna, och får också tillfälle att sjunga i högmässor, musikgudstjänster eller konserter.

HÖSTEN 2021

Vi öppnar nu våra verksamheter och välkomnar alla som vill delta! All verksamhet genomförs utifrån rådande covidrestriktioner. Till en början samlas vi företrädesvis utomhus. Hör gärna av dig till kontaktpersonerna om du har några frågor.

Hittar du någon verksamhet som du tycker verkar intressant eller som du vill delta i? Då är du varmt välkommen! Hör gärna av dig till respektive kontaktperson om du vill veta mer!

De flesta verksamheter är kostnadsfria. Verksamheter för barn är alltid gratis!

vill du veta mer om våra verksamheter i Västerås?

Mer om detta hittar du på sidan om våra verksamheter.