Sjung i kör!

Gospel, klassiskt, pop... I Svenska kyrkan Västerås verksamheter finns runt 50 körer - för alla åldrar. Sjung med du också!!!

Att sjunga i kör är en av Sveriges mest omtyckta aktiviteter och siffror menar att runt 600 000 svenskar sjunger i kör! Och det är inte så konstigt då många upplever att sjunga i kör ger både glädje och skapar gemenskap.

Att vara med i någon av Svenska kyrkan Västerås runt 50 körer är kostnadsfritt. Körer finns för alla åldrar, över hela stan och med olika stilinriktningar. Till några få, bl a Västerås domkyrkas körer, gäller att du får göra ett sångprov för att bli antagen - men till de allra flesta körer kommer du som du är - oavsett krav på tidigare körvana eller hur ”bra” du sjunger.

De flesta körer övar varje vecka under terminerna, och får också tillfälle att sjunga i högmässor, musikgudstjänster eller konserter.

Välkommen att delta i våra verksamheter

Hittar du någon verksamhet som du tycker verkar intressant eller som du vill delta i? Då är du varmt välkommen! Hör gärna av dig till respektive kontaktperson om du vill veta mer! 

De flesta verksamheter är kostnadsfria. Verksamheter för barn är alltid gratis! 

Körer för barn

Att sjunga i kör är bra för kroppen och humöret. Att sjunga tillsammans är roligt. Man får lära sig nya sånger och får erfarenhet av att uppträda. Det finns körer med stora utmaningar och sådana med lite enklare. Alltid gratis för barn.

Körer för unga

Gör något kul tillsammans och lär känna nya kompisar. Sjung i kör. Gamla eller nya låtar. Du väljer.

Körer för vuxna

Gillar du att sjunga? Det är roligt att sjunga om man är flera. Så testa att sjunga i kör! Det finns körer med stora och små utmaningar. För den vana körsångaren och för den ovana.

Vill du veta mer om våra verksamheter i Västerås?

Mer om detta hittar du på sidan om våra verksamheter.