Foto: Henrik Mill

Konserter i Västerås domkyrka

Upplev musik i en unik miljö! Här hör du allt från klassisk musik till uruppföranden av nyskrivna verk, nationella och internationella gästspel av hög klass. Självklart medverkar också domkyrkans körer.

Domkyrkomusikens generalprogram

Varje år genomförs runt hundra musikevenemang i Västerås domkyrka, varav de flesta är gratis! Här hittar du dem samlade i generalprogram för höst och vår.

Upplev konserter digitalt!

Under året har vi spelat in ett antal konserter. Ta del av dem när du vill via YouTube.

Åkerman och Lund-orgeln i Västerås domkyrka

Orgelmatiné

Varje helgfri lördag året om kan du följa i nobelpristagaren Tomas Tranströmers fotspår och uppleva orgelmusiken i den vackra katedralen. Ta en paus ifrån vardagens stress och slå dig ned i bänkarna och bli fullständigt omsluten av musiken från någon av domkyrkans förnämliga orglar.