Kyrkogårdar och gravskick

TURINGE KYRKOGÅRD
Turinge kyrkogård ligger vid Turinge kyrka och är ursprungligen från 1200-talet. Kyrkogården utökades 1978 med delen Kungsbrolunden, som innefattar både traditionella gravplatser (enskilda gravar för kista eller urna), en minneslund och en askgravlund.

På Turinge kyrkogård hittar du också Turinge kapell, där det finns möjlighet till borgerlig begravning. För att läsa mer om begravning, klicka här.

Så hittar du till Turinge kyrkogård:
Se karta hos Hitta.se

SL-buss nr 782 stannar vid Turinge kyrka. För att planera din resa med SL, klicka här. (ange hållplats "Turinge kyrka")

TAXINGE KYRKOGÅRD
Taxinge kyrkogård anlades på1600-talet och ligger inbäddad i grönska vid Taxinge kyrka i Näsby. Kyrkogården har traditionella gravplatser och en minneslund.

Så hittar du till Taxinge kyrkogård:
Se karta hos Hitta.se

SL-buss nr 782 stannar vid Taxinge kyrka. För att planera din resa med SL, klicka här. (ange hållplats "Taxinge kyrka")

Frågor om våra kyrkogårdar?
Välkommen att höra av dig till församlingsexpeditionen på tel
08-554 909 20. Det går också bra att skicka dina frågor som e-post till turinge-taxinge.forsamling@svenskakyrkan.se

Aktuellt om gravlyktor
From 1 oktober är det tillåtet att placera ut gravlyktor vid gravarna på kyrkogårdarna. Dessa ska dock tas bort senast 30 april och detta är gravrättsinnehavarens ansvar.

Kyrkogårdsförvaltningen har tyvärr ingen möjlighet att förvara gravlyktor under sommaren.